Radnici sutra očekuju aprilsku platu

0

ISTOČNO SARAJEVO – Radnici Bolnice Istočno Sarajevo i dana su održali informativni zbor kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog neisplaćene aprilske plate i doprinosa, kao i teškog položaja u kome se nalazi ova zdravstvena ustanova.

Predsjednik Unije sindikata u zdravstvu u Bolnici Istočno Sarajevo Tanja Jovičić izjavila je da je postoji obećanje da će sutra dobiti aprilsku platu i da će to, za razliku od prethodnih, biti bruto plata.

Prema njenim riječima, predstavnici Unije su u pregovorima sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Draganom Bogdanićem za nadoknadu manjka plate zdravstvenim radnicima Bolnice u bruto iznosu. „Kako će se pregovori završiti – vidjećemo“, rekla je Jovičićeva.

Ona je dodala da su animirali i predstavnike lokalne zajednice, jer smatraju da zdravstvena zaštita stanovništva Sarajevsko-romanijske regije ne zavisi samo od Bolnice i zaposlenih u njoj, već da o ovoj zdravstvenoj ustanovi treba da brinu institucije sa područja ove regije.

„Obratili smo se načelniku opštine Istočna Ilidža Predragu Kovaču s molbom da bude inicijator aktivnosti koje će se sprovesti na regiji i da okupi sve načelnike opštine, predstavnike svih političkih partija, te poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske i parlamentu BiH da bi se našlo sistemsko riješenje za ovu bolnicu“, istakla je Jovičićeva.

Ukoliko problem ne bude riješen, upozorila je ona, zdravstveni radnici će odlaziti zbog neisplaćenih plata, neadekvatnih uslova rada, smještaja pacijenta, te činjenice da godinama rade „na crno“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare