Radnici sokolačkog „Šumarstva“ i vatrogasci prate požarište

0
Arhivska fotografija

SOKOLAC – Požar koji je prije pet dana zahvatio nepristupčni teren na Romaniji, nije se za sada proširo na područje kojim gazduje Šumsko gazdinstvo /ŠG/ „Romanija“ Sokolac, rekao je Srni vršilac dužnosti direktora ovog gazdinstva Strahinja Bašević.

On je istakao da je jutros na područje Romanije upućena petnaestočlana ekipa radnika ovog gazdinstva obučenih za gašenje požara radi pružanja pomoći i preventivnih aktivnosti da se vatra ne bi proširila na područje kojim gazduje ŠG „Romanija“.

Bašević je naveo da radnici ovog gazdinstva već dva dana pomažu kolegama ŠG „Jahorina“ sa Pala u gašenju požara i da od samog početka prate stanje na terenu.

U Vatrogasnom odjeljenju Sokolac rekli su Srni da već drugi dan pomažu kolegama sa Pala u gašenju požara na Romaniji, te da su juče učestovala četri vatrogasca sa dva vatrogasna vozila, a danas dva vatogasca sa jednim vozilom.

Požar na području Romanije pojavio se u srijedu, 23. oktobra, na nepritupačnom terenu Romanije na području opštine Pale, a prijeti da stjenovitim dijelom pređe u opštinu Sokolac.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare