Radnici RTVIS 40. dan u štrajku

0

ISTOČNO SARAJEVO – Zaposleni u Radio i televiziji Istočno Sarajevo /RTVIS/ 40 dana štrajkuju tražeći, između ostalog, isplatu četiri zaostale plate u punom iznosu i novu sistematizaciju radnih mjesta, rečeno je danas Srni u Sindikalnoj organizaciji ove medijske kuće.
Osim toga, radnici traže isplatu toplog obroka za dvije godine, naknade za prevoz i regres te uplatu zdravstvenog osiguranja.

Sve vrijeme trajanja generalnog štrajka u RTVIS, u skladu sa Zakonom o radu, poštuje se odluka o minimumu procesa rada koji preporučuje poslodavac, napominju iz Sindikata.

Sindikalna organizacija RTVIS još nije dobila informaciju iz Vlade Republike Srpske u vezi sa realizacijom nedavnog zaključka Narodne skupštine Srpske da Vlada treba da nađe način za finansiranje javnih emitera u Republici Srpskoj, kao i način za konsolidovanje finansijskog stanja u RTVIS zbog strateškog značaja ove medijske kuće.

Sindikat RTVIS podsjeća da je na njihovu molbu pomoć obećao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je u vezi sa rješavanjem problema ovog emitera telefonski razgovarao sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Nenadom Samardžijom.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva informisao je Sindikalnu organizaciju RTVIS da je predsjedniku Srpske uputio pismo u kojem traži da se, u skladu sa njihovim razgovorom, zajednički krene u rješavanje ovog problema.

Direktor RTVIS Aleksandar Kostović potvrdio je Srni ove informacije, dodavši da se sada čeka odgovor iz Banjaluke.

Prema podacima Skupštine grada Istočnog Sarajeva, osnivača RTVIS, neizmirene obaveze ove medijske kuće dostigle su cifru od oko dva miliona KM.

U RTVIS stalno je zaposleno 42 ljudi i četvoro radnika pod ugovorom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare