Radnici „Elektro-Bijeljine“ dali krv

0

VLASENICA – Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi preduzeća „Elektro-Bijeljina“ organizovao je danas u Domu zdravlja u Vlasenici akciju u kojoj je krv doborovoljno dalo 46 radnika, od 51-og prijavljenog.

Član Sindikalnog odbora „Elektro-Bijeljine“ Nedeljko Milić rekao je Srni da je samo u vlaseničkoj Radnoj jedinici ovog preduzeća 21 aktivan davalac krvi, kao i 23 donatora koji ne mogu da daju krv, ali izdvajaju 0,5 odsto od plate za članstvo u Aktivu.

„Na nivou preduzeća organizujemo najmanje četiri akcije godišnje, koje se održavaju po radnim jedinicama. Mi iz Vlasenice posljednji put akciju smo organizovali u maju prošle godine i, eto, sada smo opet došli na red“, rekao je Milić.

Predsjednik Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi Branislav Sekulić naveo je da je Aktiv formiran 2010. godine i pridružen je Društvu dobrovoljnih davalaca krvi „Rudar“ iz Ugljevika.

„Aktiv trenutno ima 245 članova i 175 donatora, koji finansijski podržavaju naš rad. Godišnje prikupimo oko 400 boca krvi, uz pojedinačna davanja, tako da podmirujemo sve potrebe kada je riječ o našim članovima i donatorima“, rekao je Sekulić.

Akcija je organizovana u saradnji sa Službom za transfuziju Opšte bolnice u Zvorniku.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare