Radnici ponovo na kapiji

0

ISTOČNO SARAJEVO – Na kapiji Bolnice Istočno Sarajevo dio radnika je i danas održao informativni razgovor zahtijevajući da im bude isplaćena martovska plata, najavljujući da će informativna okupljanja biti nastavljena i narednih dana kako bi ukazali na lošu situaciju u ovoj zdravstvenoj ustanovi.


Predsjednik Unije sindikata Bolnice Istočno Sarajevo i član Glavnog odbora strukovnog sindikata doktora Republike Srpske Tanja Jovičić navela je da je vršilac dužnosti direktora Goran Todorović obećao da će im danas biti isplaćena martovska plata, iako je 1. juni.

Jovičićeva je naglasila da zaposleni ne ruše ni Bolnicu Istočno Sarajevo, niti direktora, ali će se okupljati i dalje jer još ima neizmirenih potraživanja prema radnicima.

„Ta dugovanja nisu samo prema radnicima u Bolnici Istočno Sarajevo, nego i prema radnicima u drugim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj“, istakla je ona, dodajući da su hitno potrebna sistemska rješenja u zdravstvu.

Jovičićeva je navela da promjene direktora ne vode rješenjima u zdravstvu, jer je direktor nemoćan.

Ona je još jednom pozvala da se krene u sistemska rješenja u zdravstvu kako ne bi bili prisiljeni da idu u štrajk jer su zaposleni, kako je rekla, i na to spremni.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare