Radnici polučasovnim štrajkom upozorili na kašnjenje plata

0

ZVORNIK – Zdravstveni radnici Doma zdravlja Zvornik održali su danas polučasovni štrajk upozorenja zbog toga što im nisu isplaćene februarska i martovska plata.
Član Samostalnog sindikata zdravstvenih radnika Goran Birčaković rekao je novinarima da je Sindikat najavio informativno okupljanje radnika ispred Doma zdravlja jer im kasni isplata plata.

„Najavili smo legalno štrajk upozorenja jer idu praznici, a radnici nisu dobili ni februarsku, niti martovsku platu“, naveo je Birčaković, koji je specijalista porodične medicine.

On je dodao da su neposredno pred održavanje štrajka upozorenja dobili uvjeravanja da će februarska plata biti isplaćena sutra i izrazio nadu da će se to i desiti.

Birčaković je rekao da nije dobro da medicinski radnici pritiscima i štrajkovima traže isplatu plata.

„Tražimo da plate budu redovno isplaćivane, da Dom zdravlja Zvornik ne bude posljednji u lancu isplata u regiji Birač, te da se realno vrednuje rad zdravstvenih radnika“, rekao je Birčaković.

Direktor Doma zdravlja Zvornik Radivoje Aćimović rekao je da će sredstva za plate, najvjerovatnije, sutra biti operativna.

„Imali smo intenzivnu komunikaciju sa Fondom zdravstvenog osiguranja Republike Srpske i očekujemo da će već danas pustiti ta sredstva, da bi sutra mogla biti isplaćena plata“, rekao je Aćimović i potvrdio da su radnici uputili dopis da će se okupti ispred Doma zdravlja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare