Radnici počeli sa radom

0

ISTOČNO SARAJEVO – Radnici preduzeća „Energoinvest – Rasklopna oprema“ iz Istočnog Sarajeva počeli su sa radom, a situacija u preduzeću se polako normalizuje, izjavio je Srni direktor marketinga i prodaje RAOP-a Miro Klepić.
“Veliki broj radnika juče je došao na posao, profunkcionisale su sve službe, a priključeni su nam i struja, voda, telefon i internet, tako da smo ostvarili komunikaciju sa tržištem, kupcima i dobavljačima“, rekao je Klepić.

On je naveo da radnici trenutno, pored redovnih poslova, rade i na sanaciji šteta koje su izazvale vremenske nepogode.

“Očekujemo da će svi radnici preduzeća od iduće sedmice biti na poslu, jer se nadamo da ćemo do tada uspjeti u potpunosti da normalizujemo situaciju“, istakao je Klepić.

On kaže da je program konsolidacije poslovanja dostavljen Vladi Republike Srpske, nakon čega se stiču uslovi da preduzeće uđe u kreditni aranžman sa Investiciono-razvojnom bankom Srpske u skladu sa protokolom dogovorenim na sastanku sa premijerom Srpske Aleksandrom Džombićem.

Klepić je potvrdio da je Upravni odbor preduzeća dao saglasnost za program konsolidacije poslovanja, dok je sindikalna organizacija preduzeća na njega dala pozitivno mišljenje.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić prihvatio je na sastanku sa menadžmentom i sindikalnim predstavnicima preduzeća „Energoinvest – Rasklopna oprema“ 16. februara prijedlog za odobravanje kredita Investiciono-razvojne banke Srpske ovom preduzeću od 11,7 miliona KM.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare