Zaposleni danas očekuju isplatu aprilske bruto plate

0

ISTOČNO SARAJEVO – Radnici Bolnice Istočno Sarajevo očekuju danas isplatu aprilske bruto plate, ali su najavili da će nastaviti da održavaju informativne zborove dok trajno i sistematski ne budu riješeni problemi ove zdravstvene ustanove.

Predsjednik Unije sindikata u zdravstvu u Bolnici Istočno Sarajevo Tanja Jovičić istakla je da Unija pregovara sa predstavnicima Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske da se radnicima nadoknadi još jedna plata.

„Svjesni smo činjenice da jedna plata ne mijenja stanje u Bolnici. Riječ je o zdravstvenoj zaštiti stanovnika sarajevsko-romanijske regije“, dodala je Jovičićeva.

Od lokalne zajednice očekuju da organizuju zajedničke sastanke na kojima bi sa predstavnicima sindikata Bolnice pokušali pronaći rješenje za dugogodišnje probleme.

„Ova bolnica mora rješavati probleme i stanovnici ne mogu biti taoci dugova jedne ustanove, a njihova zdravstvena zaštita ne može zavisiti od toga“, poručila je Jovičićeva.

Predsjednik Glavnog odbora Strukovnog sindikata doktora medicine Republike Srpske Spomenka Janjić upozorila je da bi najavljenom sistematizacijom Bolnica ostala bez 50 radnika, od oko 400 koliko ih je sada zaposleno.

„Smatramo da bi nova sistematizacija znatno ugrozila i oborila nivo zdravstvene zaštite koja se pruža u Bolnici Istočno Sarajevo, jer i sa ovim brojem radnika funkcionišemo otežano“, naglasila je Janjićeva i napomenula da u Bolnici Istočno Sarajevo godišnje bude zbrinuto oko 11.000 pacijenata.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare