Radionica za djecu i omladinu sa poteškoćama u razvoju

0

ISTOČNO SARAJEVO – Udruženje omladine i roditelja “Vratite nam osmjeh” iz Istočnog Sarajeva, koje okuplja djecu i omladinu sa poteškoćama u razvoju i njihove roditelje, organizovalo je danas radionicu oslikavanja jaja pred nastupajući najveći hrišćanski praznik Vaskrs.

U okviru radionice za 20 djece su uručeni poklon-paketi sa slatkišima, koje je obezbijedila Pravoslavna omladina Sabornog hrama Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu i organizacija “Vorld vižn”, a za njihove roditelje obezbijeđena su jaja za Vaskrs.

Direktor Udruženja Zdenka Marić rekla je Srni da je sa Sabornim hramom uspostavljena lijepa saradnja i da se sada već tradicionalno obilježavaju svi pravoslavni praznici okupljanjem, druženjem i aktivnostima koje djeca sa poteškoćama u razvoju mogu da urade u skladu sa svojim sposobnostima.

“Na taj načim im budu uljepšani praznični dani, što njima mnogo znači”, ističe Marićeva.

Ona je navela da Udruženje provodi sve vrste humanitarnih aktivnosti za ovu djecu – kreativne, dramske, krojače i ostale radionice.

Starješina Sabornog hrama Borislav Livopoljac rekao je da Saborna crkva u saradnji sa “Vorld vižnom” nastoji dati svoj doprinos i pomoći da “težak krst”, koji ova djeca nose i nedaće i teškoće sa kojima se susreću, što lakše podnesu.

“Istovremeno od te djece učimo se iskrenosti, poštenju, dobroti, ljubavi…”, naglašava Livopoljac.

Prema njegovim riječima, druženje sa djecom i podjela paketića organizovani su u svjetlu nastupajućeg hrišćanskog praznika Vaskrsa i ostalih praznika “koji ne mogu da prođu bez djece”.

“Danas je Vrbica i djeca su ta koja su sa palminim grančicama dočekala Hrista kada je ulazio u Jerusalim”, istakao je Livopoljac.

Predstavnik “Vorld vižna” Adela Softić ukazala je na izuzetno dobru saradnju sa Sabornom crkvom, kao i većinom drugih pravoslavnih hramova u Republici Srpskoj i BiH.

“Nastojimo da pokušamo da ukažemo na važnost duhovnog vaspitanja djece, a istovremeno se trudimo da, kada god je neki praznik, obradujemo tu djecu prigodinim poklonima”, rekla je Softićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments