Radijatori i dalje topli

0

Iako je sezona grijanja u većini gradova u Srpskoj završena 15. aprila, paljansko preduzeće „Gradske toplane“ nije ugasilo vatru u kotlovnici, tako da svi korisnici priključeni na centralni gradski toplovod još uvijek imaju tople radijatore u svojim stanovima i poslovnim prostorima.

Vršilac dužnosti direktora ovog komunalnog preduzeća, Nenad Pavlović, istakao je da su još pred vaskršnje praznike donijeli odluku da grijna sezona bude produžena s obzirom na činjenicu da su i neradni dani, te da većina građana boravi u svojim domovima.

– Nismo željeli da remetimo praznični ugođaj i još uvijek isporučujemo toplotnu energiju svim našim korisnicima, a s obzirom na najave meteorologa, po kojima se za danas najavljuju i nešto niže temperature u odnosu na uobičajeni prosjek u aprilu, grijanja će, po svemu sudeći, biti i dalje. Sa centralnog sistema zagrijava se i OŠ „Pale“, pa cijenimo da bi za đake prekid grijne sezone pri najavljenoj najvišoj dnevnoj temperaturi do sedam-osam stepeni, ipak, predstavljao veliku promjenu – kaže Pavlović.

Ne krije da sve ovo predstavlja i svojevrstan dodatni napor za preduzeće „Gradske toplane“, ali i ističe da imaju obavezu prema korisnicima da produže sezonu za bar dva do tri dana, odnosno do poboljšanja vremenskih prilika i porasta temperatura.

– Činjenica je da je iza nas ekstremno teška zima, koja je bila praćena ogromnim snijegom i višednevnim hladnoćama. Sve to je iscrpilo sve naše kapacitete i u znatnoj mjeri uticalo na povećanu potrošnju energenata, što će se zasigurno odraziti i na poslovanje. Uspjeli smo da tokom trajanja sezone zadržimo željeni kvalitet i ovaj mali produžetak jeste samo dodatna potvrda da se ponašamo odgovorno i nastojimo opravdati svoju ulogu, ali i povjerenje korisnika koji u zavidnom procentu i plaćaju uslugu koju pružamo – zaključuje Pavlović.

Sa centralnog gradskog sistema u Palama zagrijava se nešto više od 50.000 kvadratnih metara prostora u ovdašnjim stanovima i pojedinim ustanovima, kao i poslovnim objektima.

(www.palelive.com / Fokus / SŠ)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare