Rad komunalne policije

0

Jedan od najvećih problema Komunalne policije Pale je buka u ugostiteljskim objektima i njihovo prekoračenje radnog vremena, ali se situacija u posljednje vrijeme promijenila jer većina ovih objekata, bar u užem dijelu Pala, poštuje radno vrijeme, rekao je načelnik Komunalne policije Pale Srđan Šarac.
Šarac je rekao Srni da je Komunalna policija za devet mjeseci ove godine imala osam prijava za prekoračenje radnog vremena ugostiteljskih objekata, od kojih su u dva slučaja podneseni prekršajni nalozi, dok su ostale prijave u procesu sudskog odlučivanja.

Kao jedan od problema, Šarac je naveo i štandove uličnih prodavaca koji su u procesu uklanjanja, kao i pritužbe građana zbog pasa lutalica.

“Problem pasa lutalica nije u nadležnosti Komunalne policije od 2008. godine kada je stupio na snagu Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja, a nedavno je otvoren i azil za pse lutalice na područiju opštine Istočni Stari Grad koji je preuzeo brigu o ovim životinjama“, objasnio je Šarac.

On je dodao da se priče o dovoženju pasa lutalica iz federalnog Sarajeva i njihovom ostavljanju na Palama ne mogu potvrditi, jer nema dokaza za takve slučajeve.

Šarac je naveo da građani mogu podnijeti žalbe Komunalnoj policiji u pisanoj formi ili telefonom.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=9bo1_KPpaNk}

(www.palelive.com / RTVIS / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments