“Stvaralaštvo mladih” izmamilo aplauze

0

Sinoć je u Kulturnom centru Pale održana tradicionalna priredba “Stvaralaštvo mladih”. Manifestacija je počela animiranim filmom učenice IV razreda Gimnazije Sare Pandurević, a završena aplauzom za mlade i talentovane učenike Srednjškolskog centra Pale.

Na večeri mladih umjetnika su predstavljeni autorski radovi učenika Srednjoškolskog centra Pale, a cijela manifestacija je imala za cilj da podrži odlazak maturanata na ekskurziju.

Posjetioci su imali priliku vidjeti animirane filmove, poslušati autorske kompozicije mladih kantautora i stihove mladih pjesnika. Sadržaj su upotpunilie zanimljive fotografije i crteži koji se nalaze u holu KC Pale. Predstavljeni su radovi koji su ostvarili zapažene rezultate.

Sara Pandurević autor animiranog filma koji je publika gledala na otvaranju se u slobodno vrijeme bavi fotografijom, piše, pravi kratke filmove, uči japanski jezik, a povodom Međunarodnog dana djeteta, 20. novembra Sara je osvojila drugo mjesto na temu “Internet i ja-prijatelji ili ne”.

Među recitatorima se našla Ivana Gavrilović, učenica Turističke škole koja je osvojila 2. mjesto na Međunarodnom festivalu dječije poezije “Dječije carstvo” Banja Luka. Zatim, Slađan Tomić učenik 3. razreda ugostiteljske struke, koji je jedini mladi edukator sa naših prostora priznat od strane Evropske Unije.

Osim njih predstavila se i mlada pjesnikinja Miljana Orašanin, koja je objavila zbirku pjesama pod nazivom “Korak u beskraj”, a u dosadašnjem radu osvojila je mnogo nagrada od kojih izdvaja 3. mjesto na konkursu “Dani Duška Trifunovića” u Palama. Miljana u slobodno vrijeme sluša muzika, čita i bavi se humanitarnim radom.

Aleksandar Šarović, pohađa Gimnaziju, svira gitaru, komponuje i majstor je za montažu. Publika je vidjela njegov misaoni film o prijateljstvu. Sinoć se predstavio i jedan maturant – Mihajlo Bošković, koji piše prozu i poeziju, a od osvojenih nagrada izdvaja nagradu na konkursu “Kosovo i Metohija – duša Srbije”.

Publika je program pomno slušala i pratila, a na kraju priredbe učenici svih struka zahvalili su se publici što je došla i svojim prisustvom podržala mlade stvaraoce i umjetnike.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/stvaralastvo-mladih-april-2014/] width=[54] height=[54] title=[“Stvaralaštvo mladih” izmamilo aplauze] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / M.K.)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments