„ŠF Winner“ zabranjeno takmičenje u Ligi rekreativaca

0

Na vandrednoj sjednici Skupštine Udruženja fudbalera rekreativaca koja je održana 20.11.2013. godine u SRC „Olimp“, raspravljalo se o kažnjavanju ekipe „ŠF Winner“ zbog nesportskog ponašanja.

Ekipa „ŠF Winner“ u svom sastavu imala je dva igrača (Elvir Čakal i Haris Koro) koji su registrovani u fudbalskom savezu Kantona Sarajevo i koji nastupaju za fudbalski klub „Bosna““ koji se takmiči u Kantonalnoj ligi, grupa „A“, što je suprotno Pravilniku Udruženja fudbalera rekreativaca gdje jasno stoji u članu 31. da u Ligi rekreativaca ne mogu nastupati igrači koji su registrovani u bilo kojem fudbalskom savezu pod ingerencijom FIFA-e, UEFA-e i nacionalnih saveza.

„ŠF Winner“ je bio upoznat sa tim Pravilnikom tako što su dobili primjerak istog prije početka takmičarske sezone. Uvidom u prikupljeni materijal koji je dostavljen iz fudbalskog saveza Kantona Sarajevo, koji potvrđuje da su pomenuti igrači registrovani i na osnovu Pravilnika donesena je sljedeća odluka.

Utakmice koje je odigrala ekipa „ŠF Winner“ poništavaju se, a istoj ekipi se zabranjuje nastavak takmičenja u Ligi rekreativaca u sezoni 2013/2014.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare