„Oživljen“ ulični šah

0

U Palama je prije nekoliko dana „oživljen“ ulični šah. Prije par godina T.C. „Tom“ Pale nabavio je garnituru figura za ulični šah, ali nažalost figure nisu korišćene.

Ljubitelji drevne igre iz šahovskog kluba nemaju više mogućnost da igraju u svojim doskorašnjim prostorijama, jer nema novca za plaćanje zakupa. Pokret za naš grad je odlučio da pomogne „oživljavanjem“ uličnog šaha. Garnitura je sređena i obnovljena kupovinom tri nedostajuće figure, popravljen je sanduk za držanje figura koji se nalazi pored zgrade „Rico“ i ofarbano je šahovsko polje na Promenadi.

Inače, ovo šahovsko polje ucrtano je prilikom izgradnje Promenade. Planirano je da svi koji žele odigrati partiju šaha, ključ od sanduka sa figurama mogu dobiti u „Caffe No.1“ (kod Razvojne banke) i u Klubu penzionera.

Pokret će organizovati „Prvi predizborni šahovski turnir“ koji će biti održan u subotu 01. septembra 2012. godine na Promenadi. Cilj održavanja turnira je doprinos stvaranju boljih odnosa između političkih stranaka pred dolazeće izbore.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare