„Orion“ sa prijateljima rasplesao Pale

0

U sportskoj dvorani „Peki“ na Palama ovog vikenda održava se Prvenstvo BiH u modernim plesovima koje je, u organizaciji lokalnog plesnog studija „Orion“ i Saveza modernih plesova BiH, okupilo oko 800 takmičara iz 24 plesna kluba iz BiH.


Predsjednik Saveza modernih plesova BiH i glavni sudija Velibor Srdić rekao je novinarima da ovo takmičenje predstavlja kvalifikaciono takmičenje za evropsko i svjetsko prvenstvo 2017. godine.

Prema njegovim riječima, takmičenje se održava dva dana zbog velikog broja učesnika.

„Prvi dan smo održali takmičenje u strit-plesovima, koji su izuzetno popularni. To je nešto što mladi svaki dan gledaju, to je dio hip-hop kulture, dio disko-kulture, dakle, sve ono što se emituje na muzičkim tv kanalima, to je stil života. Jednostavno sve to je ovdje“, izjavio je Srdić.

Danas, drugog dana takmičenja, posjetioci će moći da uživaju u izvođenju disciplina koje pripadaju scenskim umjetnicima.

„To su discipline koje su bazirane na tehnici baleta. Moderan balet, šou-dens, džez-dens, savremeni ples, a i imamo i najmlađe kategorije koje nazivamo mini-kids“, naveo je Srdić.

Srdić je naglasio da je ovo drugi put da se prvenstvo održava na Palama u organizaciji plesnog studija „Orion“, kao i da su svi učesnici prezadovoljni uslovima.

„Bili smo već jednom i prezadovoljni smo. Saglasili smo se da `Orion` može biti organizator prvenstva na nivou BiH“, dodao je Srdić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare