Izvedena pravoslavna i duhovna muzika

0

SOKOLAC – Kamerni hor muzičke Akademije iz Istočnog Sarajeva u Crkvi Svetog proroka Ilije na Sokocu sa dirigentom Radom Radovićem izveo pravoslavnu i duhovnu muziku kroz vijekove.
Radović je rekao Srni da su izvedene duhovne pjesme „Vječnaja pamjat“, „Voskrsenje Hristovo vidjevše“, „Gungulice“ Dušana Radića, „Peta rukovet“ Stevana Mokranjca, „Dostojno jest“ od Kornelija Stankovića i druge.

Đakon Milan Đukić je rekao da je hor osnovan 2001. godine na inicijativu blaženopočivšeg mitropolita Nikolaja.

On je napomenuo da se blaženopočivši mitropolit Nikolaj u 62 godine sveštenomonaškog i 42 episkopskog služenja Srpskoj pravoslavnoj crkvi istakao kao veliki prosvjetitelj i obnovitelj crkvenog i duhovnog života.

„Večeras kroz divno pojanje našega hora, prisjetićemo se lika i djela njegovog i samim tim izraziti poštovanje i tihom molitvom zahvaliti za sva njegova učinjena dobra djela“, istakao je Đukić.

Organizatori ove manifestacije pod nazivom „Trojčindansko vidovdanski dani – romanijsko Kosovo“, koja traje od 18. juna do 3. jula, su Srpska pravoslavna crkvena opština Sokolac i sokolačka Narodna biblioteka „Pero Kosorić“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare