“Media market” donirao računare

0

ISTOČNO SARAJEVO – Trgovački lanac “Media market” u Sarajevu donirao je danas Srednjoj školi “28.juni” u Istočnom Novom Sarajevu pet računara i monitora u vrijednosti oko 2.000 KM.

Marketing menadžer ovog trgovačkog lanca Adnan Delić istakao je da su u “Media marketu” ponosni što imaju priliku da pomognu rad ove škole kroz doniranje računarske opreme, a samim tim doprinesu stvaranju bolje budućnosti za učenike, a sutrašnje stručnjake i uspješne ljude.

“Svjesni smo da samo obrazovanje može izgraditi bolju budućnost i povećati šanse za uspjeh, te se nadamo da će ova donacija biti motiv učenicima da se još više trude, rade i stvaraju”, rekao je Delić.

On je naglasio da će “Medija market” i u budućnosti nastaviti da podržava sve one koji budu opredjeljeni za napredak i rad.

Delić je podsjetio da je “Medija market” jedan od vodećih maloprodajnih trgovačkih lanaca u segmentu novih i polovnih računara i računarske opreme i da svoje poslovnice imaju u Sarajevu, Tuzli, Mostaru i Bijeljini.

Direktor Srednje škole “28. juni” Mlađenka Pandurević rekla je da je veliko zadovoljstvo i čast kada se u školu poslije pet-šest godina vrati bivši učenik – vlasnik firme “Media market” koji je želio da ostane anoniman.

“U vrijeme ove ekonomske krize velika je stvar kada vam neko pokloni bilo šta, a kamoli ovako vrijedne računare”, istakla je Pandurevićeva i poželjela ovoj firmi puno uspjeha u predstojećem radu.

Pandurevićeva je podsjetila da Srednja škola “28. juni” ima 610 učenika i da će im donirani računari pomoći u eri tehnološkog razvoja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments