„Jahorinski poslovni forum“ od 24. do 26. februara

0

Ekonomski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu organizator je 5. naučne međunarodne konferencije „Jahorinski poslovni forum“, koja će biti održana na Jahorini od 24. do 26. februara, rekao je Srni prodekan Ekonomskog fakulteta Marko Đogo.
„I ove godine okupićemo veliki broj turizmologa, naučnih radnika, privrednika iz zemlje i regiona, a osim radnog dijela sadržaj konferencije biće obogaćen brojnim pratećim aktivnostima“, najavio je Đogo, koji je i član Organizacionog odbora konferencije.

Prema njegovim riječima, na ovom skupu prvi put će biti održan naučno-stručni panel čiji je cilj da okupi profesionalce iz svih segmenata turističke industrije, predstavnike akademske zajednice, predstavnike javnog sektora, međunarodnih institucija i asocijacija, koji će pokušati da zajedničkom diskusijom prošire razumijevanje ove važne teme, te definišu konkretne prijedloge primjenjive u praksi.

„Tokom plenarne sjednice, kao i u dvije odvojene sesije posvećene ekonomiji i turizmu, biće predstavljeno 50 radova priznatih naučnika, stručnjaka, kao i studenata sa univerziteta iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Bugarske. Na konferenciji će učestvovati oko 150 naučnika, stručnjaka i studenata“, naveo je Đogo.

Organizator je poziv da otvori konferenciju uputio ministru nauke i tehnologije Republike Srpske Jasminu Komiću, a očekuje se i prisustvo predstavnika vlasti Republike Srpske, institucija BiH, lokalnih vlasti, akademske zajednice i diplomatskog kora u BiH.

Predviđeno je da se učesnicima konferencije na otvaranju ovog skupa, koje je zakazano za četvrtak, 25. februar, u 9.30 časova, obrate i rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Radoslav Grujić, dekan Ekonomskog fakulteta iz Subotice Nenad Vunjak i dekan Ekonomskog fakulteta Pale LJubiša Vladušić, koji je i predsjednik Organizacionog odbora konferencije.

U planu je da uvodna izlaganja podnesu profesor Ekonomskog fakulteta iz Zagreba i guverner Narodne banke Hrvatske Boris Vujčić, te profesori Anđelko Lojpur sa Ekonomskog fakulteta u Podgorici, Daniel Pavlov sa Fakulteta za biznis i menadžment Ruse, Bugarska, i Branislav Mašić sa Ekonomskog fakulteta na Palama.

Pokrovitelji ovog skupa su ministarstva nauke i tehnologije, prosvjete i kulture i trgovine i turizma Republike Srpske, grad Istočno Sarajevo i Olimpijski centar „Jahorina“.

Saorganizatori konferencije u hotelu „Termag“ su Ekonomski fakultet u Subotici, Ekonomski fakultet u Podgorici i Centar za inovativnost i preduzetništvo Univerziteta u Zenici.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare