„Help“ podržava zapošljavanje u poljoprivredi

0

VLASENICA – U okviru projekta „Održivo zapošljavanje kroz ciljanu podršku u poljoprivrednom sektoru“ u Vlasenici predviđeno je da njemačka nevladina organizacija „Help“ do kraja ove godine podrži 30 korisnika iz kategorije nezaposlenih i socijalno ugroženih, dodjelom opreme u vrijednosti od 1.500 evra i obavezu korisnika da sufinansira 15 odsto iznosa donacije.
Predstavik organizacije „Help“ Almin Adžović rekao je Srni da će projektom biti podržane sve djelatnosti u poljoprivrednom sektoru koje imaju tržišnu perspektivu.

Adžović je u Vlasenici, gdje je danas organizovana prezentacija projekta na kojoj su zainteresovani poljoprivrednici informisani o načinu kandidovanja, potrebnim obrascima, te postupku realizacije, naveo da je planirano osam ovakvih info-prezentacija na području te opštine.

„Ići ćemo po mjesnim zajednicama da bismo došli do što većeg broja ljudi koji su zainteresovani, a nemaju redovne prihode. Nakon prezentacija rok za slanje aplikacija je 30. april, a do polovine maja biće obavljena selekcija šireg kruga aplikanata koje ćemo posjetiti na terenu da bi se uvjerili da li su podaci iz aplikacije vjerodostojni. Tek nakon obilaska izabraćemo 30 korisnika koji će biti podržani“, rekao je Adžović.

Milenko Lukić rekao je Srni da će podnijeti aplikaciju za projekat,
za plastenik za uzgoj povrća ili nešto slično.

Projekat finansira njemačka Vlada u okviru Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope, a sufinansira opština Vlasenica.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare