“Eko-zona” očistila divlje deponije

0

VIŠEGRAD – Članovi Udruženja građana “Eko-zona” iz Višegrada, sa oko 150 volontera i učenika Osnovne škole “Vuk Karadžić” i Srednje škole “Ivo Andrić”, očistili su danas sve divlje deponije i smeće na obalama rijeka Drina i Rzav.

“Podijeljeni u 15 timova očistili smo i ribarske staze i sporedne ulice u kojima nesavjesni pojedinci odlažu plastični i papirni otpad”, rekao je predsjednik ovog ekološkog udruženja Boris Šušnjar.

Timovi su očistili i smeće u prigradskim naseljima Okolišta, Crnča, Glavica, Megdan, Bikavac i Šeganje.

U selu Okrugla pored rijeke Rzava voloneteri su pronašli i neeksplodirani tromblon, pa je policija označila mjesto gdje se nalazi do njegovog uništenja.

“Očistili smo i veliku divlju deponiju na raskrsnici puteva prema selima Veletovo i Bijela u kome se nalazi veoma posjećena crkva brvnara”, dodao je Šušnjar.

Današnjom akcijom Udruženje građana “Eko-zona”, volonteri i učenici, uključili su se u svjetski ekološki projekat “Uradimo to” i time doprinijeli akciji “Mjesec dana čistoće” koju provodi opština Višegrad.

Akciju su pomogli opština Višegrad, Andrićgrad, Šumsko gazdinstvo “Panos” i brojni višegradski restorani i kafići, a za učesnike je bila obezbijeđena hrana i piće.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments