„Dan više za odbojku“ i u Palama

0

Evropska odbojkaška federacija CEV pokrenula je razvojni projekat pod nazivom „Dan više za odbojku“.

Cilj projekta je bio da se 29. februara 2016. godine odigra što veći broj utakmica u cijeloj Evropi i na takav način afirmiše, popularizuje i podigne svijest da se što više djece motiviše i bavi ovim lijepim i dinamičnim sportom.

Projekat „CEV“-a ostvaren je i u Palama, Republici Srpskoj, Federaciji BiH, ali i u cijeloj Evropi.

OK „Jahorina“ Pale je uzela značajno učešće tako što je organizovala odigravanje egzibicionih utakmica (igrane na jedan set do 29 poena) na pet lokaliteta, odnosno sportskih dvorana na Palama: Osnovna škola „Srbija“, OŠ „Pale“, SŠC „Pale“, Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta Pale i SPC „Peki“, sa preko 560 učesnika, a među njima i 8 licenciranih sudija i 7 odbojkaških trenera.

Festival odbojkaške mladosti započeo je u sedam sati i trideset minuta u školama gdje se cjelodnevno igrala odbojka, a završen je oko 19.30 časova u SPC „Peki“.

Odigrane su mnoge utakmice, mješovitih ekipa, školskih ekipa, škola odbojke, odbojkašice protiv odbojkaša, odbojkašice protiv sudija i drugih mješovitih ekipa.

Završetrak CEV-og projekta bio je SPC „Peki“ gdje se u jednom trenutku u dvorani zagrijavalo oko stotinjak odbojkaša i odbojkašica različite starosti, poslije toga je odigrano i više egzibicionih utakmica, na dva terena.

Iz OK „Jahorina“ duguju zahvalnost svima koji su učestvovali u ovom projektu koji populariše ovaj lijep i dinamičan sport.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/jedan-dan-za-odbojku-2016/] width=[54] height=[54] title=[„Dan više za odbojku“ i u Palama] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji „border“ na Palama.

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare