„Alpro“ investira u budućnost

0

VLASENICA – Vlasenički „Alpro“, koji posluje u okviru grčke industrijske grupacije „Alumil“, u prvom kvartalu ove godine ostvario je dobre poslovne rezultate, kako u fizičkom obimu proizvodnje, tako i u prodaji i plasmanu proizvoda, gdje se bilježi blagi rast, izjavio je Srni direktor ovog preduzeća Vladan Nastić.


On kaže da su prošlu poslovnu godinu, koja je bila veoma izazovna i turbulentna, u vlaseničkom „Alpru“ obilježile tranzicione promjene, promjene menadžmenta i reorganizacija poslovanja, što se odrazilo na finansijske rezultate i uticalo da bude smanjen broj zaposlenih.

Nastić je objasnio da rezultati iz prvog kvartala ove godine ukazuju na to da je kriza poslovanja, koja je u „Alpru“ obilježila 2016. godinu, prevaziđena i da će ova godina, prema svim naznakama, biti uspješna.

On je dodao da je u ovoj godini planirana modernizacija nekih pogona radi smanjenja troškova proizvodnje i skraćivanja rokova isporuke kupcima.

U ovoj godini planirana je i izgradnja novog pogona za površinsku zaštitu profila sa najsavremenijom opremom za taj tehnološki postupak, te opremanje dijela pogona za doradu na profilima.

„Očekuje nas uvođenje novih proizvoda u proizvodnju i ponudu. Cilj je povećanje obima i promjena strukture proizvodnje, a težište će biti na proizvodima koji su profitabilniji i koji treba da obezbijede bolji poslovni rezultat za preduzeće“, rekao je Nastić.

„Alpro“ je jedna od vodeći kompanija u regionu u proizvodnji aluminijskih arhitektonskih profila. Kupci profila su brojni partneri u BiH i državama regiona, prije svega Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori, a dio proizvodnje „Alpro“ plasira i za potrebe grupacije „Alumil“.

Svoj proizvodni program „Alpro“ je predstavio i na najvećem evropskom sajmu industrijskih tehnologija koji je krajem aprila održan u Hanoveru.

Šef marketinga Dejan Todorović Srni je izjavio da je u Hanoveru preduzeće prvi put predstavilo svoje proizvode kapacitete i mogućnosti, kao i mogućnosti primjene proizvoda ove firme u automobilskoj industriji, proizvodnji mjernih uređaja, kancelarijskog namještaja i pregrada, konstrukcija i podkonstrukcija.

Todorović ističe da je štand vlaseničkog preduzeća u Hanoveru bio veoma posjećen.

„U narednom periodu predstoji nam realizacija sajma, a to podrazumijeva konkretne ponude i narudžbe od firmi sa kojima smo uspjeli da uspostavimo poslovni kontakt. Pretežno su to firme iz zemalja EU – NJemačke, Francuske, Holandije i Italije. Sada očekujemo realizaciju konkretnih poslovnih projekata sa partnerima koje smo kontaktirali“, rekao je Todorović.

„Alpro“ trenutno zapošljava 115 radnika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare