Puštena u rad nova led rasvjeta na osam lokacija

0
Puštena u rad nova led rasvjeta na osam lokacija

VIŠEGRAD – Na osam lokacija u Višegradu danas je puštena u rad nova led rasvjeta, za šta je iz budžeta opštine izdvojeno oko 80.000 KM, potvrdio je načelnik opštine Mladen Đurević.

On je istakao da će projekat javne rasvjete biti nastavljen u još nekoliko naselja, te da se počelo sa izradom projektne dokumentacije, za šta je predviđen dio novčanih sredstava.

„Planiramo da promijenimo svu rasvjetu u led rasvjetu, koja će uticati na uštedu električne energije, što će biti primjetno u troškovima“, dodao je Đurević.

Prema njegovim riječima, nova led rasvjeta puštena je u Ulici solunskih boraca, Gavrila Principa, te mjesnim zajednicama Vardište, Dobrun i Kaoštice.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Aleksandar Đukanović rekao je da je opština u toku prošle godine izdala građevinsku dozvolu za faznu izgradnju javne rasvjete na ukupno 17 lokacija i sprovela tender za izgradnju javne rasvjete na osam lokacija.

„Ove godine će se nastaviti sa izradom tehničke dokumentacije, rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa i izdavanjem potrebnih odobrenja za izgradnju javne rasvjete na drugim lokacijama na području opštine“, istakao je Đukanović.

On je napomenuo da je u naseljima Vučine i Crnča izvršena zamjena dotrajalih rasvjetnih tijela sa novim led rasvjetom.

Mještanin Vardišta Milan Grujević rekao je da nova rasvjeta mnogo znači, jer u posljednjih 50 godina ovdje ništa nije urađeno, te u ime svih mještana Vardišta zahvalio načelniku i opštini na ovom projektu rasvjete.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments