Pušten u rad veb servis za prijavu nepravilnosti i korupcije

0

ZVORNIK – Opština Zvornik zvanično je danas pustila u rad eksterni veb servis „Etička linija“ čime je postala prva opština u Republici Srpskoj koja je uvela ovakav vid anonimne prijave nepravilnosti ili korupciju.

Uvođenje sistema „Etička linija“ omogućava svim zaposlenim, klijentima, dobavljačima, poslovnim partnerima i građanima opštine Zvornik da prijave bilo kakav oblik nepravilnosti ili korupcije u radu opštine, a odgovor o rezultatima interne istrage dobiće u maksimalnom roku od 45 dana.

Uspostavljanje eksternog veb servisa „Etička linija“ pruža treća profesionalna i nezavisna strana što garantuje apsolutnu anonimnost svakog podnosioca prijave, saopšteno je iz lokalne uprave.

Uvođenje sistema „Etička linija“ omogućeno je nakon što su početkom juna ove godine načelnik opštine Zoran Stevanović i direktor firme „Net konsalting“ Bojan Bajić potpisali ugovor o implementaciji sistema „Etička linija“.

Na ovaj način opština Zvornik, kako se navodi u saopštenju, pokazuje opredeljenje da konstantno radi na poboljšanju i razvoju, primjenom efikasnih kontrolnih mehanizama.

Prijava se može izvršiti putem internet stranice opštine Zvornik www.opstina-zvornik.org, klikom na baner „Etička linija“. Ovaj sistem dostupan je u svakom trenutku i ne postoji mogućnost brisanja ili korigovanja prijava.

Sistem „Etička linija“ djelimično finansira opština Zvornik iz budžeta i realizuje se u okviru šireg projekta, izrade „Plana integriteta“ za procjenu i prevenciju rizičnih tačaka za nastanak korupcije u opštini Zvornik, koji je finansijski podržala Vlada Velike Britanije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare