Prvog dana čišćenja prikupljeno hiljadu vreća smeća

10

Prvog dana velike akcije proljećnog čišćenja opštine Pale prikupljeno je više od hiljadu vreća smeća sa brojnih lokacija u centralnom dijelu opštine, Mokrom i Podgrabu.

Načelnik opštine Boško Jugović je na svom „Instagramu“ naveo da radnici Komunalnog preduzeća i pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice grada Istočno Sarajevo vrše dezinfekciju ulica.

Jugović je istakao da je cilj dvodnevne akcije koja je danas okupila više od 300 učesnika i realizovana uz poštovanje epidemioloških mjera, bio da se, prije svega, animira javnost i ukaže na potrebu da se više vodi računa o prirodi i čistom životnom okruženju.

On je naveo da ga posebno raduje samoinicijativni odziv velikog broja građana koji su na taj način podržali ovu aktivnost i poslali snažnu poruku da zajedno žele da doprinesu očuvanju čiste i zdrave okoline.

Jugović je zahvalio svim učesnicima akcije i pozvao građane da i sutra daju svoj doprinos ovoj aktivnosti, za koju vjeruje da će postati uobičajena praksa.

U akciji čišćenja učestvuju radnici opštinskih preduzeća i ustanova, đaci i studenti, članovi sportskih, nevladinih i organizacija mladih pri političkim partijama, udruženja građana i zajednica etažnih vlasnika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
10 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

hiljadu vreca punih 1/3. znaci oko 333 punih 100%

Koliko ih je na slici, dodje manje od jedne vrece po covjeku. Ali slikanje nije izostalo.

A koliko vreća ste skupili vas dvojica, Gornji i Nečovjek?

Svaki dan skupim svoje smece i bacim u kontejner a ne bacam okolo pa da se slikam kako kupim…

Svakako treba podržati i pohvaliti svaku akciju čišćenja i uređenja Pala. Takođe, ne može se reći da Komunalno ne čisti… Međutim, problem je što je to čišćenje i održavanje površno!
To se najviše vidi po zapuštenim ivičnjacima, pogotovu u manjim i uvučenijim ulicama, iz kojih raste korov i cvjeta maslačak, zatim, prostor oko kontejnera, loše se održavaju zelene površine, svega jednom godišnje se peru ulice…
Lošem utisku nedovoljno urednih i čistih Pala, doprinosi i komunalna policija, čiji su rezultati sasvim nevidljivi!

Lijepa akcija, vidljivi rezultati rada na terenu, sve za pohvalu. Ali efekti i rezultati akcije su kratkog daha. Iduće godine, biće opet „Jovo na novo“, kao da se nije ništa ova uradilo. Dok god svijest ljudi ne proradi, nema napretka u očuvanju prirode, a to je već perpetum mobile-nemoguća misija.

Svjest proradi kad se pocne kaznjavati. Nije Svabo se kulturan rodio al ga je novcanik kulturi naucio. Tako i nasi peraci guzica u EU nauce tamosnje zakone za 15 dana i tacno znaju sta mogu a sta ne. E kad kod nas prorati takva svjest tad ovakve akcije nece biti potrebne. Od mene pohvala za ucesnike ove akcije al uzaludno do kraja ljeta nece se poznati da je ista radjeno jer i dan danas nekome je cast baciti smece iz auta u pokretu.

Nevene kako mislis promjeniti svijest ljudi,Mi stvaramo našu stvarnost, ali mislimo da nije tako.

  • Biti svoj i slijediti svoju istinu.
  • Ne stvarati lažnu sliku o sebi koju pokušavate dostići.
  • Imati vlastite ideje, umjesto prihvaćati tuđe.
  • Usredotočiti se i udaljiti se od potencijalnih distrakcija.
  • Imati iskustvo ući u dubinu svog uma.
  • Otpustiti kontrolu.
  • Biti uvjeren da naše želje podržavaju priroda, Bog i Univerzum – nešto veće od ega pojedinca.
  • Cijeniti sebe i svoju dobrobit.
  • Težiti idealu.

Slažem se u potpunosti sa tezama koje si prezentovo. Svaka čast, samo se bojim koliko su ostvarljive i životne, da ne budu utopističke. Pozdrav.

Bogati ne mudruj.
Covjek kaze da se trebamo nauciti odlagati smece tamo gdje je to predvidjeno, ne bacati ga po ulicama i po sumi.