Prvi koncert hora „Prosvjete“ oduševio publiku

0

U okviru obilježavanja Međunarodnog dana porodice, sinoć je u Kulturnom centru Pale premijerno održan koncert hora Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ „Prosvjeta“ Opštinski odbor Pale.

Paljanska publika uživala je u izvođenju Mokranjčevih, etno, srpskih, ruskih, makedonskih, starogradskih i zabavnih kompozicija uz muzičku pratnju, kao i u pjesmama etno-grupe „Vez“.

Umjetnički rukovodilac hora Ivana Cerović podsjetila je da je ženski hor u Palama osnovan početkom oktobra prošle godine s ciljem da se kulturni život grada podigne na viši nivo.

„Hor broji 24 člana, njegujemo duhovnu muziku, ali i `svjetovnu`. Na repertoaru su sevdalinke, srpske narodne pjesme, te ruske i makedonske“, rekla je ona i napomenula da će se repertoar vremenom proširiti.

Cerovićeva je izrazila uvjerenje da će se, nakon ovog premijernog nastupa, horu pridružiti i muški članovi kako bi bila ostvarena prvobitna ideja da Pale imaju mješoviti hor.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović izrazio je zadovoljstvo održavanjem koncerta u okviru manifestacije obilježavanja Međunarodnog dana porodice.

„Ono što želimo jeste da vratimo porodici njenu vrijednost, a `Prosvjeta` to promoviše na najbolji način. Potrudićemo se da u Palama to postane tradicija i da nastavimo sa ovakvim manifestacijama“, rekao je načelnik.

Predsjednik SPKD „Prosvjeta“ OO Pale Aleksandra Srdanović navela je da su manifestaciju „Zdrava porodica – uspješna zajednica“, koja se održava ove sedmice organizovali Udruženje za podršku djeci, omladini i porodici „Klub ideja“ sa Pala u saradnji sa paljanskim odborom „Prosvjete“, a uz podršku opštine, crkve, škola i organizacije „Vorld vižn“.

Manifestacija će biti zatvorena sutra uz program „Đaci prvaci o porodici“, tako što će djeca na paljanskom trgu kredama u boji crtati porodicu i pričati o tome šta je za njih porodica.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare