Prvi javni akreditovani univerzitet u Srpskoj

0

ISTOČNO SARAJEVO – Univerzitet u Istočnom Sarajevu dobio je rješenje o akreditaciji, čime je postao prvi javni akreditovani univerzitet u Republici Srpskoj, saopšteno je iz ove visokoškolske ustanove.

Rješenje o akreditaciji donijela je 1. aprila Agencija za akreditaciju visokoškolskih ustanova Republike Srpske, čime se Univerzitet u Istočnom Sarajevu pridružio grupi evropskih akreditovanih univerziteta.

Ovim rješenjem potvrđen je standard kvaliteta rada Univerziteta u Istočnom Sarajevu shodno Standardima i smjernicama za osiguranje kvaliteta u evropskom prostoru visokog obrazovanja – ESG standardi i kriterijuma za akreditaciju visokoškolskih ustanova u BiH.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu podnio je zahtjev za akreditaciju 23. maja prošle godine, kada je predstavnicima Agencije za akreditaciju visokoškolskih ustanova Republike Srpske uručena i kompletna dokumentacija.

Provjera ispunjenosti zahtjeva standarda i kriterijuma vršena je na osnovu uzorka studijskih programa Medicina, Računarstvo i informatika, Sociologija, Hemijsko inženjerstvo i tehnologija i Poljoprivreda.

Sljedeći postupak akreditacije Univerziteta u Istočnom Sarajevu biće izvršen za pet godina.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare