Prvačića više nego lani, do sada 590 upisanih

0

Na području Istočnog Sarajeva u prvi razred osnovne škole u sljedećoj školskoj godini upisano je 590 učenika, što je oko 50 učenika više nego u istom periodu lani, rečeno je danas Srni u Gradskoj upravi, te navedeno da upis traje do kraja avgusta.

U Osnovnoj školi /OŠ/ „Pale“ upisano je 100 prvačića, a u OŠ „Srbija“ 57, od kojih jedan u područnom odjeljenju u Podgrabu, izjavila je Srni samostalni stručni saradnik za odnose s javnošću u Gradskoj upravi Istočnog Sarajeva Aleksandra Berjan.

U OŠ „Mokro“ upisano je 20 prvačića, od kojih 17 u centralnoj školi i tri učenika u područnom odjeljenju na Hreši, a u sokolačkoj osnovnoj školi je 96 prvačića, navela je Berjanova.

Ona je istakla da su u OŠ „Sveti Sava“ u Istočnom Novom Sarajevu do sada upisana 173 đaka prvog razreda.

Prema njenim riječima, na području opštine Istočna Ilidža u tri osnovne škole do sada se prijavilo 135 učenika prvog razreda.

„U OŠ `Petar Petrović NJegoš` u Istočnoj Ilidži su 72 učenika prvog razreda, isto kao i prošle godine. U OŠ `Jovan Dučić` u Kasindolu 36 učenika, dok je u OŠ `Aleksa Šantić` u Vojkovićima 27 prvačića“, navela je Berjanova.

U OŠ „Sveti Sava“ u Trnovu, kako je navela, u prvi razred upisano je devet učenika, od kojih pet u centralnoj školi i četiri u područnom odjeljenju u Kijevu.

Berjanova je dodala da su dosadašnja testiranja učenika pokazala da sve više djece ovog uzrasta treba da pohađa govorne vježbe kod logopeda, te da je povećana i potreba za asistentima za nastavu.

Ona je napomenula da u nekim školama testiranje učenika još traje, a upis će biti vršen sve do kraja avgusta.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Opština Pale/Arhiva )

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare