Naselje Brezjak ubuduće bez čestih prekida struje

1

SOKOLAC – Za rekonstrukciju dijela 35-kilovoltnog dalekovoda Sokolac-Mokro i izradu novog visokonaposnkog izlaza za dalekovod „Unis“ biće uloženo 150.000 KM, naglasio je upravnik elektrodistributivne Terenske jedinice Sokolac Srđan Knežević.

On je zahvalio upravi preduzeća „Elektrodistribucija“ sa Pala, u čijem sastavu djeluje Terenska jedinica Sokolac, za ovu investiciju kojom se rješava dvadesetogodišnji problem u elektrosnabdijevanju.

„Danas se polaže sedam kilometara visokonaponskog kabla, na dijelu dalekovoda kroz naselje Brezjak, što je daleko više nego što Sokolac ima ukupno podzemne visokonaponske mreže“, rekao je Knežević novinarima.

On je potsjetio da je bilo problema u redovonom elektrosnabdijevanju prigradskog naselja Brezjak, gdje je dolazilo do iskakanja dalekovoda, zbog povezanosti sa seoskim područjem, što se ubuduće neće dešavati.

Knežević se istakao da su sokolački monteri danas imali pomoć u radnoj snazi od kolega iz Višegrada i sa Pala.

Prema njegovim riječima, postavljanjem kabla na dijelu dalekovoda kroz naselje Brezjak biće završena prva faza ovog projekta, te slijedi druga, koja podrazumijeva postavljanje kabla od objekta škole do trafostanice Sokolac, povlačenjem novog izlaza za industrijsku zonu „Podromanija“, nakon čega će potrošači i sokolački monteri spremno dočakati naredne zime.

„Radi se isključivo sredstvima `Elektrodistribucije` Pale i realizuje ozbiljna investicija uz kapitalno ulaganje, vlastim snagama i vlastitom mašinerijom“, istakao je Knežević.

U prošloj godini „Elektrodistribucija“ Pale investirala je više od 400.000 KM u elektrodistributivnu mrežu na području opštine Sokolac, a u proteklom dijelu ove godine radilo se na rekonstrukciji niskonaponske mreže u više naseljenih mjesta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Bravo,još da ste do vrela Biostice tako uradili bilo bi ekstra,Knezevica kada završi sa rekonstrukcijama postaviti u opštinu kao glavnog za održavanje puteva.