Prva radna posjeta ambasadora Slovenije opštini Pale

0

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević primio je danas u prvu radnu posjetu ambasadora Slovenije u BiH Iztoka Grmeka. Govoilo se o turističkim potencijalima BiH i Slovenije, kao i unapređenju saradnje opštine i slovenačke Vlade koja je do sada donirala 100 000 evra za opremanje sportske dvorane u Palama.

Ambasador Slovenije istakao je značaj gradnje gondole u Palama, koja bi kako je rekao proširila turističke potencijale i povećala broj turista.

Ambasador Slovenije u BiH Iztok Grmek rekao je da kao tipičan Slovenac vež duži period posjećuje turističke potencijale u BiH, prvenstveno Jahorinu. „Jahorina je jedna od najatraktivnijih skijališta kod Slovenaca, s tim da je broj turista iz BiH koji posjećuju slovenačka skijališta iz godine u godinu sve veći“, naglasio je ambasador Slovenije u BiH.

Načelnik opštine Pale naglasio je da opština ima dobru saradnju kako sa ambasadom Slovenije u BiH, tako i sa slovenačkom Vladom koja je donirala 100 000 evra za opremanje sportske dvorane u Palama.

„Ambasador Slovenije je iskazao i spremnost za saradnju prilikom organizacije obilježavanja 30 godina od održavanja ZOI“, rekao je načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević, te dodao da je najviše riječi bilo o saradnji u oblasti turizma na Jahorini. Kao jedan od značajnijih projekata koji je privukao pažnju ambasadora Slovenije je izgradanja gondole na Palama.

(www.palelive.com / D.B. / Foto M.S.)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare