Prva novčana pomoć stigla iz Šekovića

0
Prva novčana pomoć stigla iz Šekovića

VLASENICA – Preduzetnik iz Šekovića Mitar Lazić prvi je donator van granica vlaseničke opštine koji je pomogao najugroženijima u Vlasenici pogođenim olujnim nevremenom.

Lazić je danas uručio 1.000 KM Danki Kezunović, direktoru Osnovne škole „Vuk Karadžić“, koja je među javnim ustanovama pretrpjela najveću štetu jer je vjetar uništio krovnu konstrukciju, te po 500 KM Radoslavu Čavriću i Mitru Laziću kojima je olujni vjetar oštetio porodične kuće.

On je rekao novinarima da se na ovo odlučio poučen iskustvima stanovnika Šekovića tokom katastrofalnih poplava 2014. godina kada im je bila neophodna pomoć zajednice.

„Pozvao bih sve ljude dobre volje da pomognu koliko mogu ljudima u Vlasenici, koji su pretrpjeli ogromnu štetu i traumu tokom ove katastrofe“, naglasio je Lazić.

Kezunovićeva je rekla da je na zgradi Osnovne škole „Vuk Karadžić“ pričinjena šteta od gotovo 90.000 KM, te da će, po svoj prilici, prekid nastave u toj ustanovi potrajati do početka drugog polugodišta.

„Ovo je prvi svijetli primjer u našoj školi – da smo dobili finansijsku pomoć od jedne osobe. Nadamo se da će to podstaći i druge da nam pomognu, jer nam je pomoć zaista neophodna. Sada više nije riječ samo o krovu, već i učionicama koje su tokom protekle noći, zbog kiše, poplavljene“, navela je Kezunovićeva.

Penzioner Mitar Lazić iz vlaseničkog naselja Toplik zahvalio je za novčanu pomoć dobrotovoru iz Šekovića, te naveo da je njegova porodica pretrpjela štetu od skoro 10.000 KM.

„Potpuno je uništen krov porodične kuće, oštećena stolarija i pomoćni objekti. Evo vidite kakvo je vrijeme, i sada vjetar duva. Ništa ne možeš raditi bez para. Šta ja da uradim sa 320 KM penzije? Ne znam ni sam šta da radim“, kaže Lazić.

Opština Vlasenica uputila je juče apel za pružanje novčane i materijalne pomoći stanovnicima te opštine u saniranju posljedica velike elementarne nepogode.

U apelu je naglašeno da su najveću štetu pretrpjele Osnovna škola „Vuk Karadžić“ i Srednjoškolski centar „Milorad Vlačić“, u kojima je do daljeg onemogućeno odvijanje nastave, te brojni privatni objekti.

Račun posebnih namjena za elementarne nepogode opštine Vlasenica je 5554000024871491.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments