Pružanje pomoći Srpskoj – prioritet Srbije

0
Pružanje pomoći Srpskoj - prioritet Srbije

Ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević izjavio je danas da je prioritet Srbije pružanje pomoći Republici Srpskoj.Vukićević, koji uskoro završava mandat u BiH, rekao je prilikom današnje oproštajne posjete Istočnom Sarajevu da Srbija poklanja veliku pažnju Republici Srpskoj.

On je podsjetio da je Srbija već dodijelila sredstva za projekte u opštinama u Republici Srpskoj koji treba da pomognu narodu da bolje živi, navodeći da će to biti nastavljeno.

Vukićević je naglasio da Srbija ima fondove za pomoć opštinama Glamoč, Grahovo i Drvar, koje nisu u sastavu Republike Srpske, a imaju potrebu za tim sredstvima.

„Srbija je, na svu sreću i zadovoljstvo, stekla uslove da može da pruža tu pomoć“, rekao je Vukićević.

Ambasador Srbije u BiH poželio je Gradu Istočno Sarajevo i svim načelnicima da ta saradnja bude nastavljena i proširena u oblastima privrede i kulture.

„Otvorili smo vrata i ne treba da ih zatvaramo. Otvorimo ih širom kako bi mnogo više ljudi moglo da osjeti benefite“, poručio je Vukićević.

Vukićević je istakao da je imao izvrsnu i sadržajnu saradnju sa Gradom Istočno Sarajevo, koja neće biti završena njegovim odlaskom.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković zahvalio je Vukićeviću na svemu što je učinio za Republiku Srpsku, a posebno za Istočno Sarajevo i opštine u njegovom sastavu.

On je naglasio da saradnja sa ambasadorom Srbije u BiH nije bila samo na nivou protokolarnih sastanaka, već je imala i određene rezultate.

„Zahvalan sam ambasadoru što je svojim djelovanjem pomogao da dođe do istorijske posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića gradu Istočno Sarajevo u okviru posjete BiH u septembru, kao i na aktivnostima da Srbija podrži određene investicije na prostoru grada“, rekao je Vuković.

On kaže da ga je Vukićević obavijestio da će Srbija odobriti sredstva za još nekoliko projekata na ovom prostoru.

Vuković je posebno zahvalio ambasadoru Srbije za podršku Olimpijadi mladih „EJOF 2019“, koja je najvažniji projekat Grada Istočno Sarajevo u narednom periodu.

„Ambasador Vukićević je pomogao da se potpišu određeni sporazumi sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim, kojima su Istočno Sarajevo i Sarajevo dobili svojevrsnu podršku Beograda za realizaciju ovog projekta“, rekao je Vuković.

On je podsjetio da je u okviru tih aktivnosti ugošćen i predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

„Time, na neki način, potvrđujemo da je Srbija ovdje prisutna na sportskom, kulturnom i privrednom planu, kao što to dolikuje jednom narodu koji živi u Republici Srpskoj i Srbiji“, rekao je Vuković.

Današnjoj oproštajnoj posjeti prisustvovali su načelnici i predstavnici opština u sastavu grada Istočno Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare