Pomoć u sanaciji štete od nevremena

0
Pomoć u sanaciji štete od nevremena

VLASENICA – Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Đoko Mihajlović uručio je danas u Vlasenici pošiljke crijepa za sedam domaćinstava čiji su stambeni objekti pretrpjeli znatna oštećenja tokom nevremena u decembru prošle godine.

Mahajlović je rekao novinarima da je riječ o prvoj donaciji od 8.000 komada crijepa koja je upućena u Vlasenicu za porodice čiji su domovi ostali bez krova.

„Došli smo ovdje da uručimo donaciju i uputimo apel onima koji mogu da pomognu“, rekao je Mihajlović.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević rekao je da je u nevremenu oštećeno 300 stambenih, javnih i privrednih objekata na području Vlasenice.

„Ukupna šteta procijenjena je na jedan milion KM i ova opština ne može sama da obezbijedi tolika sredstva“, rekao je Kraljević i pozvao ljudi dobre volje da pomognu građanima Vlasenice u saniranju štete.

Desimiru Mirkoviću, kome je vjetar srušio krov na porodičnoj kući, kaže da je ova pomoć korisna, ali da mu nedostaje još materijala kako bi kuću osposobio za normalan život.

Pomoć za nastradale u olujnom nevremenu Crveni krst Republike Srpske obezbijedio je u saradnji sa Društvom Crvenog krsta/križa BiH.

Ovom akcijom Crvenog krsta biće obuhvaćene i opštine Petrovo i Kneževo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments