Protekle sedmice završena besplatna „Škola plivanja“

0

Na Jahorini je protekle sedmice završena „Škola plivanja“ u organizaciji World Vision-a i Udruženja građana „Prava Priča“. U „Školi plivanja“ je učestvovalo trideset djece uključene u World Vision-ov Projekat Sponzorisanja djece, učenika osnovnih škola „Pale“ i „Srbija“.

Aktivnosti su podrazumijevale korištenje bazena, ručak u hotelu i prevoz do hotela Bistrica na Jahorini tokom pet dana, u periodu od 22. do 26.08.2016. godine.

Cilj ovog projekta jeste podizanje samopouzdanja djece kroz sport, tj. kroz učenje nove, veoma važne, životne vještine. Dodatno, djeca se kroz socijalizaciju u novom i drugačijem ambijentu uče solidarnosti, timskom radu, ali i disciplini. Sa djecom su radila tri instruktora: Damjan Škipina, Milan Tadić i Predrag Karišik.

Svim učesnicima su uručene diplome, a troje najuspješnijih, Ćiro Đorđe, koji je osvojio prvo mjesto, Gajović Anastasija, na drugom mjestu i Rajković Katarina na trećem mjestu, dobili su medalje.

Škola je počela sa radom na inicijativu UG „Prava Priča“, a uz podršku organizacije World Vision prije 4 godine i od tada je kroz školu prošlo 5 selekcija početnog kursa plivanja, pojasnio je Predrag Karišik, instruktor plivanja i član udruženja „Prava priča“, te zadovoljno dodao:

„Djeca su pokazala veliku želju i volju i kroz ovih pet dana naučili su prve korake plivanja. Na kraju škole održano je testiranje i takmičenje djece. Najuspješniji su dobili medalje i nagrade, a svi učesnici su dobili diplome. Glavni cilj ovog projekta, osim plivanja, jeste da se djeca druže i da steknu nova poznanstva.“

„Upoznala sam mnogo novih prijatelja, što je i bio cilj ove škole, ali najbitnije od svega jeste što sam naučila plivati raznim tehnikama. Želim da se zahvalim instuktorima Milanu, Damjanu i Predragu koji su se mnogo trudili da svi naučimo plivati. Posebno hvala World Vision organizaciji koja nam je ovo sve omogućila“, podijelila je Ana Elena Banduka, učesnica „Škole plivanja“.

(www.palelive.com)

Save

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare