Prošlogodišnji prihod oko 300.000 KM, izvoz 95 odsto

0

ZVORNIK – Kompanija „Alumina“ iz Zvornika ostvarila je u prošloj godini prihod od oko 300 miliona KM, a više od 95 odsto svojih proizvoda plasirala na inostrano tržište, saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću ove kompanije.

U saopštenju „Alumine“ povodom osvajanja priznanja za najuspješnije veliko privredno društvo u Republici Srpskoj za prošlu godinu navodi se da je pravilnim poslovnim odlukama uprave i menadžmenta kompanije napravljen koncept koji je siguran garant budućnosti rada i profitabilnosti ove fabrike.

U „Alumini“ su potpuno uvjereni u dugoročni uspjeh kompanije i naglašavaju da je sa više od 1.560 zaposlenih ova kompanija motor privrede i zapošljavanja, ne samo u Zvorniku, nego i u cijeloj regiji.

„Zahvaljujući snažnoj investicionoj aktivnosti, koja je samo u protekle dvije godine dostigla oko 40 miliona KM, omogućeni su rast proizvodnje, povećanje poslovnog dohotka i nova zapošljavanja“, dodaje se u saopštenju.

Ističe se da „Alumina“ od 2013. godine bilježi trend pozitivnih poslovnih rezultata, što omogućava da uspješno posluje i izmiruje obaveze prema dobavljačima i državi za poreze i doprinose.

Prije šest godina „Alumina“ je imala samo četiri proizvoda, a sada 26 u svom proizvodnom portfoliju, koje plasira u više od 40 zemalja Evrope, Amerike, Afrike i Azije, sarađujući sa renomiranim svjetskim kompanijama.

Osim izgradnje novih proizvodnih pogona, „Alumina“ je u fabričkom krugu, prije dvije godine, izgradila vrtić, jedan od najsavremenijih u Republici Srpskoj i BiH, u kojem trenutno boravi više od 150 djece radnika fabrike, ali i drugih stanovnika grada Zvornika.

Kompanija „Alumina“ je u 2018. godini zaposlila 155 novih radnika, među kojima je znatan broj sa fakultetskom diplomom.

Uporedo sa razvojem novih proizvodnih programa, „Alumina“ je postala ciljni partner za mnoge evropske i svjetske kompanije koje ili traže proizvode ove fabrike ili određeno partnerstvo u razvoju novih proizvoda iz programa definisanih na bazi alumosilikatne hemije, kao i nemetalurške proizvodnje na bazi hidrata i glinice.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uručila je priznanje za najuspješnije veliko privredno društvo za prošlu godinu predsjedniku Upravnog odbora „Alumine“ Miloradu Motiki, u okviru tradicionalne manifestacije „Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2018. godinu“ u Banjaluci, koju je organizovala Privredna komora Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare