Proslavljeni Dan i slava opštine Pale

0

Služenjem svete liturgije u hramu Uspenja presvete Bogorodice, litijom i defileom kroz grad, te slavskim obredom, Pale su danas proslavile Dan opštine i slavu Velika Gospojina.

Na centralnom spomen obilježuju u Palama služen je parastos i položeni vijenci srpskim borcima poginulim u posljednjem odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Načelnik opštine Slobodan Savić rekao je da je opština Pale u periodu između dvije slave realizovala sve planirane projekte i nastavila da se razvija kao ekonomski, privredni, finansijski, politički, kulturni i sportski centar Sarajevsko-romanijske regije.

„Najvažniji događaj proteklih mjeseci bio je nastavak izgradnje sportske dvorane. Samo ove godine u dvoranu će biti uloženo tri miliona KM, što će biti dovoljno za njeno zatvaranje i pokrivanje 15.000 metara kvadratnih, a uređeno je i 7,5 hiljada metara kvadratnih prostora“, rekao je Savić.

On je istakao da je predsjednik Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik sinoć obećao da će se založiti da bude obezbijeđeno još 1,5 miliona KM nedostajućih sredstava za završetak gradnje ovog sportskog objekta.

Savić je naveo da je u Palama počela i izgradnja nove zgrade Ekonomskog fakulteta površine 5.000 metara kvadratnih i to zahvaljujući dobroj saradnji opštine i viših nivoa vlasti u RS.

On je kao jedan od značajnijih projekata, koji bi trebalo da bude realizovan u narednom periodu, naveo stavljanje u funkciju gondola Jahorina – Pale, projekat vrijedan 15 miliona KM.

„Od značajnijih projekata potrebno je navesti i Turističko-speleološki kompleks pećine Orlovača, vrijedan 150 hiljada KM koji finansira italijanska regija Pijemonte. U saradnji sa Češkom vrši se sanacija korita Paljanske Miljacke, a sa srbijanskom opštinom Čajetina gradi se staza za planinski biciklizam“, rekao je Savić.

On je posebno napomenuo da sve projekte opština Pale radi u skladu sa evropskim standardima.

Među brojnima koji su uputili telegrame čestitki povodom dana opštine i krsne slave su i predsjednik Republike Miloard Dodik, predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić, te ministri RS Petar Đokić, Srebrenka Golić i Nada Tešanović.

Povodom proslave dana opštine i slave održane su brojne kulturne i sportske manifestacije.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=9a2-Kz0VcZA}

Fotografije:

DSC_5620.jpg

DSC_5637.jpg

DSC_5643.jpg

DSC_5687.jpg

DSC_5695.jpg

DSC_5720.jpg

DSC_5743.jpg

DSC_5746.jpg

DSC_5750.jpg

DSC_5756.jpg

DSC_5758.jpg

DSC_5797.jpg

DSC_5807.jpg

DSC_5826.jpg

DSC_5827.jpg

DSC_5840.jpg

DSC_5849.jpg

DSC_5861.jpg

DSC_5863.jpg

(www.palelive.com / Srna / RTVIS)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare