Proslavljena Sveta Varvara

0
Proslavljena Sveta Varvara

MILIĆI – Zaposleni u Kompaniji „Boksit“ danas su u Milićima obilježili krsnu slavu Svetu Varvaru prigodnom svečanošću tokom koje je obavljeno lomljenje slavskog kolača, te upriličen svečani ručak.

Slavskoj svečanosti u „Boksitovom“ motelu u Milićima, pored radnika i uprave Kompanije i rukovodstva opštine, prisustvovali su i predstavnici partnerskih firmi, republičkih institucija, te brojni gosti, među kojima i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić, pomoćnik ministra zdravlja LJiljana Ivančić i narodni poslanik Radovan Višković.

Okupljene je pozdravio predsjednik Kompanije Rajko Dukić, koji je u prigodnom obraćanju naglasio da je „Boksit“ ovogodišnju poslovnu godinu završio izrazito pozitivno, što je vidljivo iz obima ostvarene proizvodnje i usluga, investicija, kao i u finansijskom smislu.

„To je sigurno jedna od najuspješnijih godina od kada postoji Kompanija. Nedavno sam obilježio 50 godina aktivnog rada u Kompaniji i to mogu sa sigurnošću da potvrdim“, rekao je Dukić.

On je rekao da je Kompanija, u odnosu na prošlu godinu, zabilježila povećanje prihoda od 33 odsto, kao i finansijsku dobit za 360 odsto. „`Boksit` je u toku godine u različite investicione programe uložio oko 8.000.000 KM, pretežno vlastitih sredstava, što je 2,2 puta više nego u 2016. godini“, rekao je Dukić.

On je objasnio da su ta sredstva uglavnom uložena u sektore rudarstva i saobraćaja, te fabriku namještaja, za čije proizvode Kompanija ima obezbijeđeno tržište. Takođe, zaposleno je 270 radnika.

„Rezultati koje smo postigli ove godine i poslovi koje smo već zaključili sa našim strateškim partnerima za iduću godinu daju nam za pravo da u idućoj godini imamo još ambiciozniji plan“, rekao je Dukić.

U 2018. godini planirano je ukupno povećanje prihoda za 18 odsto i finasijska dobit za 31 odsto, a investicije će ostati na ovogodišnjem nivou i biće relizovane pretežno u proizvodnim sektorima.

Planirano je i povećanje broja zaposlenih za osam odsto, rast zarada za 14 odsto, te povećanje produktivnosti za 10 odsto.

Povodom krsne slave i predstojećih praznika, uprava Kompanije novčano je nagradila sve radnike „Boksita“, a po tradiciji novčano će na sutrašnjem prijemu biti nagrađeni i radnici koji u Kompaniji obilježavaju 30 godina rada, te oni koje ove godine odlaze u zasluženu penziju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments