Proslavljena krsna slava Pravnog fakulteta u Istočnom Sarajevu

0

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu obilježio je danas krsnu slavu Svetog Petra Cetinjskog i 66 godina postojanja i rada, te na prigodnoj svečanosti promovisao više od 100 diplomaca i sedam magistara pravnih nauka. Kum slave, akademik Rajko Kuzmanović istakao je da je Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu izrastao u uglednu visoko-obrazovnu ustanovu koja je u rangu sa evropskim fakultetima.

„Ovaj fakultet ispunjava sve tri dimenzije u radu, i obrazovanje i vaspitanje studenata i naučno-istraživački rad“, naglasio je Kuzmanović.

Dekan Pravnog fakulteta Milan Tomić istakao je da je Pravni fakultet u Istočnom Sarajevu najstarija institucija visokog obrazovanja u BiH.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/krsna-slava-pravni-fakultet-2012/] width=[54] height=[54] title=[Krsna slava Pravnog fakulteta u Istočnom Sarajevu] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}
Tomić je naglasio da su telegrami i čestitke za dugogodišnji uspješan rad stigli i od predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Igora Radojičića, ministra nauke i tehnologije Jasmina Komića i ministra prosvjete i kulture Srpske Antona Kasipovića.

Načelnik opštine Pale Slobodan Savić istakao je da Pravni faukultet na Palama ima veliki značaj za razvoj te lokalne zajednice.

Savić je čestitao fakultetu za dosadašnje uspješne rezultate, ističući da „mladost i pamet“ predstavljaju najveću prekretnicu razvoja te opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare