Proširen i uređen put do Spomen-kapele u Vardištu

0

VIŠEGRAD – Preduzeće „Romanijaputevi“ sa Sokoca, preko svoje radne jedinice u Višegradu, proširilo je i uredilo put do Spomen-kapele u Vardištu kod Višegrada, podignutu u znak sjećanja na 440 srpskih junaka poginulih 1915. godine na prostoru od Vardišta do Kremne.

Radnici „Romanijaputeva“ odazvali su se pozivu Srpskog sokolskog društva „Soko“ iz Dobruna i Odbora za obnovu Spomen-kapele u Vardištu, i sa kompletnom mehanizacijom proširili oko 500 metara makadamskog puta kojim se skreće sa graničnog prelaza Vardište, između BiH i Srbije, do Spomen-kapele, nasuli ga tamponom i uredili valjcima, tako da se sada vozila mogu normalno mimoilaziti.

Iz Mitropolije dabrobosanske saopšteno je da je kod Spomen-kapele urađeno proširenje za okretanje vozila, put do kapele preko mostića, a uz kolovoz i prostor za parkiranje.

Iz „Romanijaputeva“ su najavili da narednih godina planiraju da ovaj put prekriju asfaltom.

„Ovo je samo dio dobročinitelja koji su do sada učinili dosta na revitalizaciji Spomen-kapele i prostora oko nje. U prvu nedelju poslije Vidovdana u kapeli ćemo, nakon višegodišnje pauze, služiti pomen srpskim junacima“, rekao je predsjednik Odbora za obnovu Spomen-kapele arhimandrit Jovan Gardović i dodao da će biti nastavljene aktivnosti na cjelokupnoj obnovi Spomen-kapele.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare