Pronađeni marihuana, „spid“ i sjemenke indijske konoplje

0

TRNOVO – Policijski službenici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo lišili su slobode na području Trnova lice čiji su inicijali D.G. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet droge i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.
Iz Centra je saopšteno danas da su policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge CJB Istočno Sarajevo došli do operativnih saznanja da se u naselju Kijevo, opština Trnovo, u dvorištu vikendice u vlasništvu D.G. nalazi određena količina zasađene indijske konoplje, te da postoji mogućnost da se u tom objektu nalaze predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

O navedenim saznanjima upoznat je dežurni tužilac koji je naložio da se preduzmu potrebne mjere i radnje na pronalasku osumnjičenog, te izvrši pretres vikendice i pomoćnih objekata.

U toku opservacije terena, policijski službenici juče su uočili D.G, stalno nastanjenog na području Kantona Sarajevo, te ga nakon legitimisanja lišili slobode.

Prilikom pretresa pronađena je jedna automatska puška, 98 komada metaka, pet okvira za pušku i jedna stabljika indijske konoplje zasađena u neposrednoj blizini vikendice.

Daljim radom policijski službenici su došli do saznanja da imenovani posjeduje stan u Ulici Vojvode Radomira Putnika, opština Istočna Ilidža.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Sokolac i uz saglasnost dežurnog tužioca izvršen je pretres stana, te je pronađeno i oduzeto 37 grama suve zeljaste materije koja asocira na marihuanu, tri grama bijele praškaste materije koja asocira na drogu „spid“ i 30 komada sjemenki indijske konoplje.

U toku je dokumentovanje predmeta nakon čega će protiv D.G. Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo biti podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare