Pronađen ukradeni „Pasat“, vozač u bjekstvu

0

Policija je nakon intenzivne potrage pronašla vozilo „pasat“ prethodno ukradeno na području Kantona Sarajevo, koje je u bijegu ostavio za sada nepoznati vozač, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja Istočno Sarajevo obavijestila je Policijsku stanicu Pale u ponedjeljak uveče, 26. marta, da je u toku potraga za ukradenim vozilom koje se kreće u pravcu Pala. Odmah nakon dojave policija je pojačala aktivnosti na terenu, te oko 22.50 časova u Univerzitetskoj ulici u Palama uočila i pokušala da zaustavi to vozilo.

Nakon što je primijetio policiju, nepoznati vozač iskočio je iz zelenog „pasata“, ušao u drugi „pasat“ crne boje i udaljio se sa lica mjesta. Provjerama je utvrđeno da tablice na crnom „pasatu“, registarskih oznaka K30-A-062, pripadaju vozilu „be-em-ve“ koje je otuđeno u Kantonu Sarajevo u noći između 19. i 20. marta.

Policija je obavila uviđaj i konstatovala da je ukradeni „pasat“ zelene boje, registarskih oznaka M26-7-672, vlasništvo „Unis automobili i dijelovi“, te da je 26. marta ukradeno u Bakarevićevoj ulici u opštini Stari Grad.

Nakon uviđaja vozilo je šlep-služba prevezla na parking prostor Policijske stanice, a potom vraćeno vlasniku.

U toku januara i februara na području Centra pronađeno je pet putničkih vozila koja su prethodno ukradena na području Kantona Sarajevo. Četiri vozila pronađena su na području Istočnog Sarajeva, a jedno na području opštine Sokolac prilikom uviđaja saobraćajne nezgode.

Policija sa Sokoca je prilikom uviđaja ustanovila da je vozilo koje je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi ukradeno, nakon čega su uhapsili jedno lice.

U akciji povrijeđen policajac


Pripadnik Policijske stanice Pale povrijeđen je prilikom pokušaja hapšenja lica sa inicijalima V. K. za kojim je raspisana potjernica zbog više teških krađa, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo.

Potjernice su raspisane na osnovu naredbi opštinskih sudova Sarajevo i Travnik.

Prilikom obavljanja redovnih poslova policijska patrola je u utorak u 17.00 časova, u Ulici Nikole Tesle na Palama, primjetila lice V. K. za kojim je MUP Srpske 2008. i 2009. godine raspisao centralnu potjernicu.

Na parkingu, za volanom „golfa pet“, primjećen je njegov otac M.K..

Nakon što su policajci naredili V. K. da stane, on je utrčao u auto koji je njegov otac naglo startovao. Da bi onemogućio bjegstvo, jedan od policajaca iskočio je pred vozilo i usljed udara pao na poklopac motora, na kom se vozio tridesetak metara dok nije pao na asfalt u momentu kada je vozač ubrzao kretanje.

Tokom prikupljanja saznanja o trenutnom boravištu i kretanju lica M. K. i V. K, policijski službenici obavili su šest pretresa i lišili slobode više lica nad kojima je u toku kriminalistička obrada

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare