Promovišu brendove

0

Turistička organizacija Grada Istočno Sarajevo priprema se za učešće na više sajmova na kojima će predstaviti turističku ponudu ovog kraja, s posebnim akcentom na predstojeću zimsku sezonu, prvenstveno na Jahorini. Da bi promocija bila što kvalitetnija i uspješnija izradili su i odštampali  nove materijale koji bi, uz već postojeće brošure, trebalo da upotpune priču o ljepotama ovdašnjih destinacija i o tome šta to nude potencijalnim gostima.

Direktor TO IS, Savo Kovač, kaže da će prva prezentacija biti upriličena već krajem septembra na tradicionalnom sajmu turizma, lova i ribolova – LORIST u Novom Sadu, koji je veoma posjećena manifestacija i smotra kojoj prisustvuju predstavnici velikog broja turističkih agencija, ali i samih turista, što je bitan podatak imajući u vidu činjenicu da Vojvođani tradicionalno u velikom broju dolaze na Jahorinu.

– Osim postojećeg kataloga i turističkog vodiča koji sadrže sve potrebne informacije o smještajnim kapacitetima i ponudi, izradili smo tri sasvim nova flajera koja smo štampali u solidnim tiražima od po pet hiljada primjeraka. Prvi je o pećini Orlovača, drugi o planinarskim stazama na Jahorini i okolini, te o snazi biodiverziteta, dok je treći svojevrsna pozivnica turistima da posjete Jahorinu, a sadrži i mapu skijališta na olimpijskoj planini – pojašnjava Kovač, dodajući da su uradili i novi film „Jahorina u sva četiri godišnja doba“ koji će biti prikazan u zvaničnoj konkurenciji festivala „Jahorinafest“ i festivala turističkog filma u Splitu.

Kaže da se u TOIS već pripremaju i za tradicionalnu berzu na Jahorini koja će biti organizovana početkom decembra, dok će, osim u Novom Sadu, biti prisutni i na sajmovima u Banjoj Luci i Beogradu. Takođe, uključeni su i u kreiranje koncepta emisije RTRS „Sa Jahorine s ljubavlju“, koja bi naredne zime ponovo trebalo da se emituje uživo s planinske kraljice RS.

– Važno je napomenuti da već u oktobru očekujemo i dolazak dvije velike grupe predstavnika turističkih agencija iz cijelog regiona na Jahorinu, što će, takođe, biti prilika da iz prve ruke vide pomake u kvalitetu ponude. Naravno, očekujemo da će već tada biti sklopljeni i prvi konkretni aranžmani agencija i ovdašnjih turističkih radnika – optimista je Kovač.

(www.palelive.com / Fokus)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments