Promovisani inženjeri, masteri elektrotehnike i magistar

5

ISTOČNO SARAJEVO – Na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je promovisan 51 diplomirani inženjer elektrotehnike, pet mastera elektrotehnike i jedan magistar tehničkih nauka.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Božidar Popović istakao je da mu je drago što je među promovisanim inženjerima i 13 djevojaka, čime pokazuju da ovaj fakultet ne studiraju samo muškarci.

„Dokaz da je Elektrotehnički fakultet postao značajna institucija sa značajnim naučnoistraživačkim kadrom je to da smo u toku prošle godine dobili tri Erazmus projekta na kojima smo i koordinatori. To su značajni evropski projekti u koje ćemo uključiti veliki broj profesora i studenata i dobićemo opremu od oko 70.000 evra u toku ove godine, što ćemo iskoristiti u istraživačke projekte“, naveo je on.

Popović je rekao da su jako ponosni na studente i studenstke organizacije jer su se uključili ne samo u studentski život nego i u promociju fakulteta, na način da su u proteklom periodu predstavnici Udruženja studenata „Steleksa“ zamijenili dio rasvjete u učionicama energetski efikasnom led rasvjetom, te u toku prošle godine zasadili i 60 sadnica na platou Elektrotehničkog fakulteta.

Popović je podsjetio da su predstavnici Udruženja studenata „Steleks“ prošle godine pokrenuli vanvremensku akciju koja se nastavila i ove godine pod nazivom „Želim da upišem Elektrotehnički fakultet“, u koju su se uključili i diplomirani inženjeri elektrotehnike u ranijem periodu, a njih je više od 500, koji su finansirali upisne troškove za brucoše.

Popović je pozvao sve srednjoškolce koji se nisu odlučili šta će studirati da dođu na Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu da se upišu jer je ovo fakultet koji vodi računa o mladim generacijama, obezbijedio je veliki broj stipendija, kao i radnih mjesta.

Popović je naglasio da su sa direktorom „Elektroprivrede“ dogovorili da zaposle 15 inženjera gdje će odraditi svoj pripravnički staž.

Predsjednik skupštine grada Istočno Sarajevo Branko Koroman čestitao je svim diplomcima, ističući da je današnja promocija – promocija znanja.

Koroman je naglasio da će jedan dio ovih diplomiranih inženjera zasnovati radni staž i mimo grada Istočno Sarajevo i Republike Srpske i oni će promovisati vrijednosti Elektrotehničkog fakulteta i Srpske.

Prema njegovim riječima, grad Istočno Sarajevo ima sreću što ima Univerzitet koji je baza znanja, a to upućuje da se može razmišljati o dobrom razvoju.

Najuspješniji student generacije Filip DŽebo, sa prosjekom ocjena 9,32, istakao je da mu je velika čast što je izabran za najboljeg studenta među toliko dobrih kolega.

DŽebo je rekao da je bilo teško u protekle četiri godine, ali da su se trud i upornost isplatili i da je planirao da nastavi svoje obrazovanje na master studijima na ovom fakultetu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
5 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Fakultet na kome caruje nepotizam, pojedini profesori smatraju da zene nikako ne mogu biti inzenjeri, profesori koji citavu jednu katedru za racunarstvo informatiku nazivaju kursistima i maksimalno obaraju,fakultet u kome asistenti vode glavnu rijec i lijece svoje zivotne frustracija na dojucerasnjim kolegama, ima bas svjetlu buducnost. Ugledajte se na druge Univerzitete i vidite sta nude i sta traze od studenata, nije stvar provodjenja sile nad studentom kao u Titino doba.

Dotle smo dosli da su profesori mahom stranacki kadrovi. Za sta ce jednom dobrom inzenjeru politika? Za sta?

Na pravu dekan predsjednik Komunisticke partije BiH!
Mozes mislit dokle smo dosli,a rukovodstvo I.Sarajeva ga podrzava.

Opet dirate druga Trockog… U ovom teškom vaktu, dok diže fakultet u nebeske visine… Hasta la victoria, comandante!

Подцјењивање информатике траје још од времена кад сам ја студирао, друга половина осамдесетих. С тим, да је то потцјењивање било присутно међу колегама студентима са других одсјека. Интересантно је да ко год се иоле разумије у програмирање сматра да је савладао информатику, међутим, када треба направити неки озбиљнији софтвер онда се ријетко ко може наћи за такав подухват. На жалост, такав лаички приступ се проширио и на неке професоре. Докторирали на темама из електричних мјерења, туризма или ревизије, али пошто су у свом раду користили и неке програме, ето их на универзитету и у звању информатичара.