Promovisani inženjeri i magistri nauka

0

ISTOČNO SARAJEVO – Na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Istočno Sarajevo danas su promovisana 32 inženjera, dva magistra nauka elektrotehnike i jedan magistar elektrotehnike koji je svoj ciklus studija završio po novom nastavnom planu – master studij. Na promociji je dodijeljeno i novih 20 dokumenata “dodatak diplomi” diplomcima koji su završili reformisani bolonjski studij na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, kao i priznanja najboljim studentima u prošloj školskoj godini i zahvalnice zaslužnim radnicima Elektrotehničkog fakulteta.


Dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Zoran LJuboje rekao je da je ovo deseta promocija i da je do sada na fakultetu diplomiralo 320 inženjera od kojih se većina zaposlila.

“Nažalost, u posljednje vrijeme se osjeti kriza i malo je teže naći posao i u ovoj struci iako je ovo perspektivno zanimanje”, rekao je LJuboje.

On je istakao da su uslovi studiranja na ovom fakultetu zadovoljavajući, oprema je modernizovana, a najesen se očekuje nabavka savremene opreme koja je obezbijeđena uz pomoć kredita austrijske Vlade.

LJuboje navodi da je fakultet proveo eksternu akreditaciju studijskih programa računarstva i informatike, a slijedi akreditacija i za ostala dva strudijska programa.

Najbolji diplomac Mladen Banjanin sa prosjekom ocjena 9,82 ostao je da radi na fakultetu. On kaže da je već položio sve ispite sa master studija, tako da stručni napredak i usavršavanje idu planiranom dinamikom.

“Ostajem u Istočnom Sarajevu jer sam dobio zadovoljavajući posao i nema razloga da tražim nešto drugo”, rekao je Banjanin.

Dijana Kosmajac kaže da se trud isplatio i da je zadovoljna što je u roku završila fakultet na kome je ostala da radi kao asistent.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments