Promovisane knjige „Napet šou“ i „Zajedno sami“

0

ZVORNIK – U Narodnoj biblioteci i muzejskoj zbirci Zvornik večeras su promovisane dvije knjige „Napet šou“ i „Zajedno sami“, autora Marka Šelića iz Beograda.
Šelić je rekao da se bavi pisanjem kroz različite forme – prozu, stihove za muziku i kolumne.

Prema njegovim riječima, knjiga „Napet šou“ sadrži tekstove albuma i izvjesne esejističko-kolumnističke tekstove, koji dolaze uz tekst svake od pjesama i nastavljaju temu pjesama, pokušavajući da je prošire ili da o njoj polemišu.

„Autori tekstova, osim mene, su predstavnici jednog nezvaničnog kružoka kojeg volim da nazovem pristojnim svijetom – tu ima aforističara, reditelja, muzičkih kritičara, pisaca, novinara, ljudi koji se još svrstavaju u pristojan svijet“, rekao je Šelić.

Govoreći o romanu „Zajedno sami“, Šelić je istakao da je to njegov debitantski roman objavljen 2008. godine, te da je od tada doživio desetak izdanja.

On je dodao da je to priča o malom čovjeku koja obnavlja prastaru misao da čovjek dolazi do istine o sopstvenom životu u času prelaska na „onu stranu“.

Šelić je rekao da piše knjige za sve generacije, za ljude svih profila, ukoliko nalaze nešto za sebe u tim knjigama.

„Ne pišem knjige ili romane za neku ciljnu grupu, jer mislim da autori time uopšte ne treba da se bave“, rekao je Šelić i naglasio da bi samo djelo trebalo sebi da traži sagovornike.

Knjige je objavila beogradska izdavačka kuća „Laguna“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare