Promovisana pjesma „Ej, Ćehotino“

0

FOČA – Na svečanoj akademiji, povodom krsne slave Bogoslovije „Sveti Petar Dabrobosanski“, danas je premijerno prikazan studijski spot za pjesmu „Ej, Ćehotino!“ etno sastava „Kimval“ iz Foče.

Pjesmu su napisali i komponovali profesori Bogoslovije Nikola Kovač i Vidak Vujadinović, a aranžman je uradio Vladimir Jakić sa Pala.

Autor teksta, profesor Kovač kaže da su ovom pjesmom obilježili četvrti rođendan grupe „Kimval“, koju čine učenici Bogoslovije i učenice Srednjoškolskog centra iz Foče.

On ističe da je pjesma posvećena prirodnim ljepotama Foče i da će, nakon studijskog, uraditi spot u prirodnom ambijentu.

„Pjesma `Ej, Ćehotino!` govori o ljubavi i traganju za tom ljubavlju, a ujedno govori i o prirodnim ljepotama. U njoj se pominju rijeke Ćehotina i Drina, planina Maglić, pa mislim da će na lijep način uspjeti da predstavi prirodna bogatstva Foče“, kaže Kovač.

On je izrazio očekivanje da će pjesma biti dobro prihvaćena kod publike.

Etno sastav „Kimval“ izvodi stare narodne pjesme, a nakon pjesme „Hoćemo li, čoče“ ovo je njihova druga autorska pjesma. Prvi nastup „Kimval“ je imao 16. septembra 2010. godine na duhovnoj večeri posvećenoj proslavi praznika Svetog Petra Dabrobosanskog.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare