Promovisana Opštinska organizacija SP-a Pale

0

Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić rekao je sinoć na Palama da treba graditi politiku partnerstva i saradnje sa svima onima koji žele da poboljšaju kvalitet života građana Republike Srpske /RS/.

Na promociji SP na Palama, Đokić je istakao da u osnovi treba brinuti o ekonomskim i socijalnim pitanjima kao najvažnijem prioritetu.

„Večeras smo na Palama promovisali uspješniji rad stranke na ovom području nego što je bio do sada“, rekao je Đokić.

Prema njegovim riječima, sve vrijeme socijalisti vode računa o interesima RS, a istovremeno zagovaraju politiku snažnog ekonomskog razvoja, socijalne pravednosti i uspostavljanja kvalitetnijih odnosa u RS.

„To je ključ zbog čega se razvija novi vid popularnosti i podrške koju osjećamo ne samo ovdje na Palama već i u drugim opštinama“, poručio je on.

Promociji Socijalističke partije RS na Palama prisustvovalo je najuže rukovodstvo stranke, kao i članovi i simpatizeri partije.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=-tDv80WsUfU&feature=player_embedded}


Zakon o pravima boraca uskoro u skupštinskoj proceduri

Ministar rada i boračko – invalidske zaštite Republike Srpske /RS/ Petar Đokić izjavio je da su konsultacije u vezi sa zakonom o pravima boraca u završnoj fazi i da će uskoro biti upućen u Narodnu skupštinu Srpske.

Đokić je dodao da je zakon o penzijsko – invalidskom osiguranju /PIO/ u fazi obrade, te izrazio nadu da će do kraja godine oba zakona biti usvojena.

„Zakon o PIO je trenutno u fazi obrade nakon provedene javne rasprave. Bilo je mnogo prijedloga, primjedbi i radna grupa upravo radi na njemu, tako da se nadam da ćemo do kraja godine, naravno ukoliko ih Narodna skupština RS prihvati, imati usvojena oba zakona“, rekao je Đokić novinarima sinoć na Palama.

Ministar je ponovio stav da zakon o PIO u Srpskoj nije moguće provoditi, a samim tim ni donijeti, ukoliko ne bude donesen zajedno sa zakonom o pravima boraca.

„Radimo na tome da ne razočaramo borce. Teško je biti zadovoljan u trenutku kada su očekivanja i potrebe ljudi daleko veće nego što su realne mogućnosti Republike da im to pruži“, rekao je Đokić.

On je dodao da bi sa određenim mehanizmima i modelima u zakonu, koji na pravični način rješavaju pitanja boračke populacije, zakon trebalo da dobije njihovu punu podršku i da bude prihvaćen.

Prema njegovim riječima, u ovom trenutku je na snazi zakon koji ima određena rješenja koji nisu na pravičan način riješila status svih boraca, a posebno Zakon o PIO, u kome postoji očita diskriminacija između boraca, porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

“Kroz novi zakon o pravima boraca i novi zakon o PIO možemo značajno poboljšati stanje, a ono što tvrdim je da možda nećemo sada sa ovim rješenjem postići sve ciljeve koje želimo ostvariti, ali da za naredno vrijeme hoćemo svakako“, rekao je Đokić.

On je istakao da se novim zakonima postavlja model koji je pravičniji, dugoročno održiv, te da se na taj način pruža mogućnost da se u budućnosti, kada Srpska ekonomski i finansijski ojača, obezbijedi daleko više sredstava za boračku populaciju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare