Promovisana monografija „Ruka anđela, slikarski svijet Nade Fazlić“

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo večeras je promovisana monografija „Ruka anđela, slikarski svijet Nađe Fazlić“, autora Dušana Zurovca, o poznatoj slikarki rodom iz Mostara koja živi i radi u Sidneju u Austaraliji.
Nataša Mihajlov, u ime izdavača monografije Prve internet televizije BiH, rekla je da je slikarka i pjesnikinja Nađa Fazlić dobitnica 18 nagrada u Australiji.

„Fazlićeva radi specijalnom tehnikom slikanja gipsom, kožom i drugim materijalima kojim danas skoro niko više ne radi“, istakla je Mihajlova.

Ona je tokom promocije pročitala pismo Fazlićeve upućeno autoru Zurovcu u kojem se izražava zahvalnost za približavanje njenog opusa publici i javnosti u njenom zavičaju.

Predstavljajući knjigu, Mihajlova je napomenula da je večerašnju promociju omogućio Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo u saradnji sa Prvom internet televizijom BiH.

Autor knjige Dušan Zurovac istakao je da se, nažalost, premalo pažnje pridaje ljudima iz ovih područja u dijaspori koji su postigli uspjeh od svjetskog značaja.

„Morao sam napisati ovu knjigu, a da je sreće bile bi knjige o svim našim uspješnim ljudima u inostranstvu. Ima ih mnogo ali mi, nažalost, nekako dignemo ruke od njih i zaboravimo na njih“, rekao je Zurovac.

On je istakao humanitarni rad Fazlićeve, koja je pomagla u različitim humanitarnim akcijama i ljudima u zavičaju, ali i u otadžbinskom ratu srpskim ranjenicima u Nevesinju.

Zurovac je dodao da ima namjeru da održi promociju monografije „Ruka anđela, slikarski svijet Nađe Fazlić“ i u njenom rodnom gradu Mostaru.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare