Promovisana knjiga „Vinsent van Gog“ Radomira Raše Jagodića

0

RUDO – U Rudom je, u okviru manifestacije „Vidakovićevi dani“, održana promocija knjige „Vinsent van Gog“, autora Radomir Raše Jagodića.
„Moj dug kao slikara bio je da pišem o ovoj temi i, uprkos tome što imam devet objavljenih knjiga, osjećao sam potrebu da pišem o Vinsentu van Gogu“, rekao je Jagodić novinarima.

On ističe da je Van Gog otkrio „jednu cijelu galaksiju“, a da je to tek nedavno i objašnjeno, te da je postavio potpuno nova pravila u oblasti boja, kao i u oblasti istraživanja novog odnosa prema slikarstvu.

„Cijeli njegov život bio je strahovito mučan, za nepunih devet godina uradio je oko 2.500 slika i crteža, a na kraju je umro od gladi“, podsjeća Jagodić.

Sociolog Marijana Žilić rekla je da je Jagodić u svom romanu prikazao plod dugogodišnjih istraživanja potresnih događaja o Van Gogu i njegovom životu.

„On zasijeca duboko u strašnu ranu istine o stradanju ne samo Van Goga, nego stotina umjetnika koji su morali biti žrtvovani u ime vječne ljudske težnje za ljepotom“, istakla je Žilićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare