Promovisana knjiga „Pale od najstarijih vremena do danas“

0

U Kulturnom centru u Palama, sinoć je promovisana knjiga Milana Ždrala „Pale od najstarijih vremena do danas“.

Monografija Pala sadrži pedesetak do danas neobjavljenih dokumenata i veliki broj vrijednih fotografija.

Na 440 stranica velikog (B4) formata redaju se poglavlja: Geografski prikaz, Istorijski prikaz (od kamenog do modernog doba), Etničke osobine, Stanovništvo, Vjerski život, Kulturni život, Informisanje, Zdravstvo, Školstvo, Kulturno-istorijsko nasljeđe, Privreda, Turizam, Infrastruktura, Sport i fizička kultura…

Svečanoj promociji, u KC Pale, su prisustvovali brojni gosti, a načelnik opštine Pale Slobodan Savić se u ime opštine Pale i njenih stanovnika zahvalio autoru knjige, na izvanrednom djelu.

O knjizi su govorili akademici Mirko Šošić i Željko Grujić, kao i sveštenik Momir Vasiljević.

Autor knjige Milan Ždrale je istaknuti novinar i pisac brojnih monografija. Do sada u svojoj zbirci ima oko 40 monografskih radova, a ova knjiga je treće djelo vezano za opštinu Pale. Autor je iskoristio priliku i zahvalio se Skupštini opštine Pale koja je pred kraj 2008. godine odobrila sredstva za pisanje ovog djela. Posebna zahvalnost je istaknuta svim ljudima koji su na bilo koji način doprinijeli pisanju ovog djela i pojedinačno svim političkim partijama koje djeluju na području opštine Pale.

Pogledati još:

Na sajmu knjiga u Beogradu predstavljena knjiga „Pale od najstarijih vremena do danas“


(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare